Opis

Priprava:

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v trd sneg in damo v hladilnik. Rumenjake stepemo s sladkorjem, dokler se sladkor ne stopi. Ko jih pomešamo, jih je treba čim prej obdelati, da se ne naredijo grudice. Dodamo marskarpone ter mešamo, da se sestavine dobro pomešajo. Po želji dodamo malo likerja. S silikonsko lopatko rahlo in postopoma vmešamo sneg.

 

Na dno steklene posode zložimo piškote ter prelijemo s 150 ml ohlajene kave. Namažemo plast kreme, gor zložimo še eno plast piškotov, ki smo jih namočili v preostali kavi. Prelijemo  s preostankom kreme in poravnamo z lopatko. Na koncu potresemo s kakavom in damo v hladilnik.

 

Serviranje

Odrežemo lepo kocko tiramisuja in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 300 g piškoti
  • 300 ml ohlajen in sladkan espresso
  • 4 sveža jajca
  • 500 g maskarponeja
  • 100 g sladkor v prahu
  • 50 g kakav v prahu
  • likerja Baileys