Opis

Tiramisini

Priprava

  1. Skuhajte espresso in ga nalijte v vrč, dodajte kavni liker, pustite, da se ohladi – na hladen dan zadostuje 10 minut zunaj.
  2. Vsak piškot prelomite na štiri koščke in jih razporedite v štiri kozarce za martini, prelijte z ohlajenim espressom. Nežno pritisnite, da se piškoti prepojijo.
  3. Z električnim mešalnikom stepite beljake v sneg.
  4. Maskarpone postrgajte v skledo in dodajte med. Všeč mi je, kako se njegova mehka sladkost spoji z marsalo (tudi sladkor je v redu). Zmešajte z mešalnikom v gladko maso, nato počasi vmešajte še marsalo.
  5. Nežno vmešajte še beljake. Mešanico razporedite po piškotih.
  6. Postavite v hladilnik za vsaj 20 minut. Pred serviranjem potresite s kakavom.

sestavine

  • 100 ml espressa ali močne instant kave
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 4 piškoti savoiardi
  • 2 beljaka iz proste reje
  • 250 g mascarponeja
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici marsale
  • 1 žlička kakava v prahu

Sorodni recepti