Opis

Priprava

Skuhajte espresso in ga nalijte v lonček. Dolijte kavni liker in ohladite. Že deset minut na zunanji okenski polici bi moralo biti dovolj, če je mrzel dan!

 

Vsak piškot prelomite na štiri dele in jih prestavite v štiri manjše kozarce za martini, čez pa zlijte ohlajeno kavno mešanico. Rahlo pritisnite, da se bodo piškoti čisto prepojili.

 

Z ročnim mešalnikom stepite beljak. Ko dobite mehke vršičke, dajte beljak na stran.

 

Maskarpone stresite v skledo in dodajte med. Všeč mi je, ker je nežen in se lepo pomeša z marsalo (lahko pa bi uporabili tudi sladkor). Stepite (nastavkov ni treba pomiti) in ko je zmes gladka, počasi vmešajte še marsalo.

 

Vmešajte tretjino beljaka naenkrat, potem pa mešanico premestite na namočene piškote. Z žlico oblikujte eleganten vršiček.

 

V hladilniku naj počivajo vsaj 20 minut, lahko pa tudi 24 ur. Preden jih postrežete, jih potresite s presejanim kakavom.

sestavine

Sestavine

  • 100 ml espressa ali močne instant kave
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 4 piškoti savoiardi
  • 2 beljaka iz talne reje
  • 250 g maskarponeja
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici marsale
  • 1 žlička kakava