Opis

Testenine z listnatim ohrovtom in omako ’nduja

Priprava

 1. Veliko ponev napolnimo z vodo in dodamo sol. Dodamo krompirjeve kocke in zavremo.
 2. Ko voda zavre, krompirjeve kocke kuhamo 10 minut. Dodamo testenine in jih dobro premešamo. Ko voda znova skoraj zavre, dodamo listnati ohrovt. Testenine kuhamo nekoliko manj, kot je navedeno na embalaži, vendar jih pred potekom časa večkrat poskusimo. Zdaj se posvetimo omaki.
 3. Potrebujemo ponev, ki je dovolj velika za vse sestavine in v kateri bo dovolj prostora, da vse skupaj zmešamo. Na majhnem do srednjem ognju stopimo maslo, dodamo 'ndujo in jo vmešamo v maslo, da dobimo omako.
 4. Ko so testenine skoraj kuhane, poberemo za eno skodelico kuhalne vode in ji dodamo 3 do 4 žlice 'nduje ter premešamo.
 5. Nato ko so testenine kuhane in ohrovt mehak, jih odcedimo in dodamo v ponev z ndujo. Nič hudega, če so testenine in zelenjava še vedno mokri. Vse skupaj previdno zmešamo, saj bo ponev zares polna. Da bo omako bolj tekoča, lahko dodamo še nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine.
 6. Prelijemo z ekstra deviškim olivnim oljem in premešamo, po želji pa dodamo še več olja. Takoj postrežemo. Steklenico olja postavimo na mizo, da si ga lahko med jedjo zlijemo čez testenine.

 

Nasvet

Če v trgovini ne najdete 'nduje ali ste vegetarijanci, lahko uporabite žlico ali dve harise. Jaz bi v tem primeru dodala še peščico prepolovljenih češnjevih paradižnikov, ki bi jih prej prepražila na maslu, da bi jih malce izsušila. Če ste vegani, pa namesto masla uporabite 60 ml olivnega olja.

sestavine

 • 1 velik mokasti krompir, olupljen in narezan na 1 cm debele kocke
 • 500 g listnatega ohrovta ali drugega ohrovta oz. temno listnate zelenjave, listi natrgani na majhne kose
 • 500 g velikih fusillov (testenin)
 • 60 g neslanega masla
 • 150 nduja (glejte nasvet o receptu)
 • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja in še nekaj za serviranje
 • Sol

Sorodni recepti