Opis

1. Sestavine v mešaniku narahlo premešajte.

2.Testo ročno pregnetite.

3. Testo zavijte v prozorno folijo in pustite počivati pol ure.

4. Delovno površino posujte z mojo in test na tenko razvaljajte.

5. Z nožem razrežite testo na rezance.

6. Rezance v slanem kropu skuhajte na zob.

Omaka

1. Šalotko nasekljajte in jo na stopljenem maslu posteklite.

2. Zeleno narežite na trakove in jo dodajte k šalotki.

3. Narežite korenje in ga dodajte.

4. Česen nasekljajte in ga ravno tako dodajte v ponev k ostali zelenjavi.

5. Prelijte z vodo.

6. Dodajte nasekljan origano.

7. Paradižnike za nekaj minut položite v vrelo vodo.

8. Paradižnike olupite.

9. Paradižnike narežite in jih dodajte k ostali zelenjavi v ponev.

10. Prelijte z vodo in solite.

11. Premešajte in kuhajte cca 5-7 minut.

12. Zelenjavno omako pretlačite s paličnim mešalnikom.

13. Brokoli operate in ga na pari kuhajte 3 minute.

14. Brokoli po kosih dodajte v omako.

15. Dodajte slanike.

16. Na rahlo vmešajte kuhane rezance.

17. Pinjole prepražite na oljčnem olju.

Postrezite: rezance z omako položite na krožnik in na vrh položite

nadrobljen kozji sir in potresite s pinjolami.

Dober tek!



1. Sestavine v mešaniku narahlo premešajte.

2.Testo ročno pregnetite.

3. Testo zavijte v prozorno folijo in pustite počivati pol ure.

4. Delovno površino posujte z mojo in test na tenko razvaljajte.

5. Z nožem razrežite testo na rezance.

6. Rezance v slanem kropu skuhajte na zob.

Omaka

1. Šalotko nasekljajte in jo na stopljenem maslu posteklite.

2. Zeleno narežite na trakove in jo dodajte k šalotki.

3. Narežite korenje in ga dodajte.

4. Česen nasekljajte in ga ravno tako dodajte v ponev k ostali zelenjavi.

5. Prelijte z vodo.

6. Dodajte nasekljan origano.

7. Paradižnike za nekaj minut položite v vrelo vodo.

8. Paradižnike olupite.

9. Paradižnike narežite in jih dodajte k ostali zelenjavi v ponev.

10. Prelijte z vodo in solite.

11. Premešajte in kuhajte cca 5-7 minut.

12. Zelenjavno omako pretlačite s paličnim mešalnikom.

13. Brokoli operate in ga na pari kuhajte 3 minute.

14. Brokoli po kosih dodajte v omako.

15. Dodajte slanike.

16. Na rahlo vmešajte kuhane rezance.

17. Pinjole prepražite na oljčnem olju.

Postrezite: rezance z omako položite na krožnik in na vrh položite

nadrobljen kozji sir in potresite s pinjolami.

Dober tek!


sestavine

Sestavine

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • 2 ščepca sol Kotanyi
  • sveža bazilika

Omaka

  • 1 srednje velik brokoli
  • 500 g paradižnikov
  • 100 g vloženih slanikov
  • 2 šalotki
  • 20 g zelene
  • 1 korenje
  • 2 stroka mladega česna
  • sol Kotanyi
  • svež origano
  • 3 jedilne žlice pinjol
  • 100 g svežega kozjega sira
  • oljčno olje