Testenine v 15 minutah

sestavine

  • 350 g peresnikov
  • 2 x 80 g parmskega pršuta, narezanega na majhne koščke
  • 250 g majhnih dvotrosnih kukmakov, razpolovljenih ali razčetverjenih
  • 200 g polnomastne crème fraîche
  • 100 g naribanega parmezana
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • Za postrežbo (po želji):
  • zelena solata
  • hrustljav kruh

Priprava

  • Testenine skuhajte v kozici s slano vrelo vodo, pri čemer upoštevajte navodila na embalaži. Testenine nato odcedite in jih dajte na stran.
  • Na segreti ponvi popecite parmski pršut, dokler ne postane hrustljav. Polovico prestavite na krožnik, k preostalemu pršutu pa dodajte gobe in jih pecite še dve minuti. Dodajte še crème fraîche in počakajte, da sestavine zavrejo. Za tem dodajte testenine, parmezan in peteršilj ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.
  • Postrezite z zeleno solato in hrustljavim kruhom.

Sorodni recepti

Poglej vse