Testenine s paradižnikom, inčunom in čilijem

Testenine s paradižnikom, inčunom in čilijem

Opis

Priprava:

1. Barilla Bavette no. 13 skuhamo v slani vreli vodi do "al dente", po navodilih na zavitku.

2. Ponev z visokim robom segrejemo na srednjem ognju. Vanjo vlijemo malo oljčnega olja. Česen, čili in inčune pražimo minuto ali dve, dokler ne zadiši po česnu in se inčuni začnejo topiti v olju.

3. Dodamo olive, kapre in paradižnik. Mešamo na srednjem ognju 4–5 minut, dokler se paradižnik ne zmehča in vse sestavine lepo povežejo.

4. Barilla Bavette no. 13 odcedimo in jih stresem v ponev z omako. Po potrebi dodatno začinimo. Ker so inčuni, kapre in olive slane, nam najbrž ne bo treba dodatno soliti.

5. Preden postrežemo, testenine pokapamo z malo oljčnega olja in okrasimo z listki bazilike.

sestavine

Sestavine

  • oljčno olje
  • za praženje
  • 3 stroki česna (nasekljana)
  • 1 suhi rdeč čili z odstranjenimi semeni
  • nasekljan
  • 50 g slanih inčunov v olju ali ekstra deviškem oljčnem olju
  • 250 g češnjevih paradižnikov (narezanih na polovice ali četrtine
  • odvisno od velikosti)
  • morska sol in sveže mleti poper
  • sveži listi bazilike za okras
  • 400 g Barilla Bavette no. 13
  • 200 g izkoščičenih črnih oliv
  • grobo nasekljanih
  • 3 žlice kaper
  • odcejenih in splaknjenih

Sorodni recepti