Opis
Priprava:
1. Barilla Bavette no. 13 skuhamo v slani vreli vodi do "al dente", po navodilih na zavitku.
2. Ponev z visokim robom segrejemo na srednjem ognju. Vanjo vlijemo malo oljčnega olja. Česen, čili in inčune pražimo minuto ali dve, dokler ne zadiši po česnu in se inčuni začnejo topiti v olju.
3. Dodamo olive, kapre in paradižnik. Mešamo na srednjem ognju 4–5 minut, dokler se paradižnik ne zmehča in vse sestavine lepo povežejo.
4. Barilla Bavette no. 13 odcedimo in jih stresem v ponev z omako. Po potrebi dodatno začinimo. Ker so inčuni, kapre in olive slane, nam najbrž ne bo treba dodatno soliti.
5. Preden postrežemo, testenine pokapamo z malo oljčnega olja in okrasimo z listki bazilike.
sestavine
Sestavine
- oljčno olje
- za praženje
- 3 stroki česna (nasekljana)
- 1 suhi rdeč čili z odstranjenimi semeni
- nasekljan
- 50 g slanih inčunov v olju ali ekstra deviškem oljčnem olju
- 250 g češnjevih paradižnikov (narezanih na polovice ali četrtine
- odvisno od velikosti)
- morska sol in sveže mleti poper
- sveži listi bazilike za okras
- 400 g Barilla Bavette no. 13
- 200 g izkoščičenih črnih oliv
- grobo nasekljanih
- 3 žlice kaper
- odcejenih in splaknjenih