Testenine s čilijem, paradižnikom in rakovim mesom

Testenine s čilijem, paradižnikom in rakovim mesom

Opis

Priprava:

Velik lonec vode segrejemo na močnem ognju. Solimo in dodamo testenine. Kuhamo po navodilih embalaže. Ko so testenine al dente, jih odcedimo.

Ko kuhamo testenine, na srednjem ognju v ponvi s premazom proti prijemanju segrejmo olje. Dodamo česen in čili ter ju pražimo približno dve minuti. Nato dodamo paradižnik in vino ter počakamo, da zavre.

Kuhamo deset minut in potem dodamo rakovo meso, smetano, limonino lupinico in limonin sok ter kapre. Pustimo, da omaka vre dve do tri minute, nato pa dodamo testenine.

Mešamo, dokler testenin ne prekrije omaka, in na toplih krožnikih postrežemo zajetne porcije. Okrasimo s peteršiljem in pokapamo z malce ekstra deviškega oljčnega olja.


Priprava:

Velik lonec vode segrejemo na močnem ognju. Solimo in dodamo testenine. Kuhamo po navodilih embalaže. Ko so testenine al dente, jih odcedimo.

Ko kuhamo testenine, na srednjem ognju v ponvi s premazom proti prijemanju segrejmo olje. Dodamo česen in čili ter ju pražimo približno dve minuti. Nato dodamo paradižnik in vino ter počakamo, da zavre.

Kuhamo deset minut in potem dodamo rakovo meso, smetano, limonino lupinico in limonin sok ter kapre. Pustimo, da omaka vre dve do tri minute, nato pa dodamo testenine.

Mešamo, dokler testenin ne prekrije omaka, in na toplih krožnikih postrežemo zajetne porcije. Okrasimo s peteršiljem in pokapamo z malce ekstra deviškega oljčnega olja.

sestavine

Sestavine

  • 300 g špagetov ali tankih rezancev
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 2 400 gramska konzerva paradižnikovih koščkov
  • morska sol
  • 75 ml belega vina
  • 150 g kuhanega belega rakovega mesa
  • 3 žlice redke smetane
  • 1 limona
  • lupinica in sok
  • 1 žlica kaper
  • odcejenih in splaknjenih
  • 1 pest drobno nasekljanega gladkolistnega peteršilja
  • ekstra deviško oljčno olje

Sorodni recepti