Opis

Čebulo in česen nasekljamo. Oljčno olje segrejemo ter podušimo čebulo, da se zmehča.

Češnjeve paradižnike prepolovimo, čili nasekljamo in dodamo sesekljanemu paradižniku v ponvi. Pustimo kuhati na rahlem ognju približno eno uro. Olive prepolovimo, filete inčuna in kapre malce sesekljamo in damo v ponev. Špagete skuhamo v večji količini vode v skladu z navodili na pakiranju. Testenine precedimo in jih damo v omako. Testenine takoj postrežemo z naribanim parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 1.5 dl oljčnega olja
  • 10 filetov inčunov
  • odcejenih
  • 4 stroki česna
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 800 g nasekljanih paradižnikov
  • 2 dl črnih oliv brez koščic
  • 0.5 dl kaper
  • 1 rdeč čili
  • 2 čebuli
  • 500 g špagetov
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • sol in črni poper
  • nariban parmezan