Testenine orecchiette z morskimi sadeži

Testenine orecchiette z morskimi sadeži

Opis

Priprava:

Česen in čebulo nasekljamo in segrejemo v ponvi z nekaj žlicami oljčnega olja.

Ko se čebula zmehča in postekleni, dodamo kozice in jih popražimo na močnem ognju.

Narežemo sipe in jih in damo v ponev.

Ko voda iz sip povre, dodamo škampe in ščepec čilijevih kosmičev. Kuhamo približno 5 minut, nato pa dodamo školjke.

Češnjeve paradižnike prerežemo na pol in jih dodamo, ko se školjke odprejo.

Kuhamo še 5 minut.

V soljeni vodi skuhamo testenine “al dente”, da so še malce trde, ko zagrizemo vanje.

Odcedimo jih in damo v ponev z morskimi sadeži ter dobro premešamo.

Jed postrežemo v veliki skledi, okrasimo z nasekljanim peteršiljem in listi rukole ter pobrizgamo z oljčnim oljem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sestavine

  • 500 g svežih testenin orecchiette
  • 0.5 kg kozic
  • 0.5 kg majhnih sip
  • 0.5 kg škampov
  • 0.5 kg školjk
  • 11 češnjevih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • nasekljan
  • 1 rdeča čebula
  • nasekljana
  • 1 ščepec suhih čilijevih kosmičev
  • oljčno olje
  • sol za vodo za testenine
  • 1 šopek peteršilja za okras
  • 1 šopek rukole za okras

Sorodni recepti