Testenine orecchiette z morskimi sadeži
Priprava:

Česen in čebulo nasekljamo in segrejemo v ponvi z nekaj žlicami oljčnega olja.

Ko se čebula zmehča in postekleni, dodamo kozice in jih popražimo na močnem ognju.

Narežemo sipe in jih in damo v ponev.

Ko voda iz sip povre, dodamo škampe in ščepec čilijevih kosmičev. Kuhamo približno 5 minut, nato pa dodamo školjke.

Češnjeve paradižnike prerežemo na pol in jih dodamo, ko se školjke odprejo.

Kuhamo še 5 minut.

V soljeni vodi skuhamo testenine “al dente”, da so še malce trde, ko zagrizemo vanje.

Odcedimo jih in damo v ponev z morskimi sadeži ter dobro premešamo.

Jed postrežemo v veliki skledi, okrasimo z nasekljanim peteršiljem in listi rukole ter pobrizgamo z oljčnim oljem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sestavine

  • 500 g svežih testenin orecchiette 0.5 kg kozic 0.5 kg majhnih sip 0.5 kg škampov 0.5 kg školjk 11 češnjevih paradižnikov 1 strok česna nasekljan 1 rdeča čebula nasekljana 1 ščepec suhih čilijevih kosmičev oljčno olje sol za vodo za testenine 1 šopek peteršilja za okras 1 šopek rukole za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse