Testenine orecchiette z morskimi sadeži
Recept je iz: Donal Skehan
Česen in čebulo nasekljamo in segrejemo v ponvi z nekaj žlicami oljčnega olja.
Ko se čebula zmehča in postekleni, dodamo kozice in jih popražimo na močnem ognju.
Narežemo sipe in jih in damo v ponev.
Ko voda iz sip povre, dodamo škampe in ščepec čilijevih kosmičev. Kuhamo približno 5 minut, nato pa dodamo školjke.
Češnjeve paradižnike prerežemo na pol in jih dodamo, ko se školjke odprejo.
Kuhamo še 5 minut.
V soljeni vodi skuhamo testenine “al dente”, da so še malce trde, ko zagrizemo vanje.
Odcedimo jih in damo v ponev z morskimi sadeži ter dobro premešamo.
Jed postrežemo v veliki skledi, okrasimo z nasekljanim peteršiljem in listi rukole ter pobrizgamo z oljčnim oljem.
sestavine
- 500 g svežih testenin orecchiette 0.5 kg kozic 0.5 kg majhnih sip 0.5 kg škampov 0.5 kg školjk 11 češnjevih paradižnikov 1 strok česna nasekljan 1 rdeča čebula nasekljana 1 ščepec suhih čilijevih kosmičev oljčno olje sol za vodo za testenine 1 šopek peteršilja za okras 1 šopek rukole za okras
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom