Terina z belo čokoaldo
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Za sirup pomešamo maline s sladkorjem. Pokuhamo jih eno minuto, precedimo, da bi odstranili semena in razredčimo z malo vode.
2. Sladko smetano segrejemo in v njej stopimo čokolado. V večji skledi pomešamo kislo smetano in rikoto ter hitro premešamo z mešalnikom. Prilijemo zmes iz čokolade in smetane ter znova premešamo. Dodamo vaniljo in mešamo, dokler ne nastane gladka krema.
3. Dodamo želatino, ki smo jo namočili v hladno vodo in stopili na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, ter premešamo.
4. Dno in stene modla za terino prekrijemo s plastično folijo. Dodamo polovico kreme in enakomerno razporedimo. Piškote namočimo v malinovem sirupu in jih razvrstimo po površini. Dodamo tudi malo jagod. Vse prekrijemo s preostalo kremo in zgladimo. Terino pustimo v hladilniku vsaj 4 do 5 ur.
5. Malinov sirup precedimo od drobtin piškotov. Želatino razredčimo z malo hladne vode in stopimo na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici ter pomešamo z malinovim sirupom. Pustimo, da se ohladi in rahlo zgosti, dokler ne dobimo glazure.
6. Na podolgovat raven krožnik zvrnemo terino s piškoti navzdol. Folijo odstranimo in prelijemo z glazuro. Po vrhu zložimo preostalo sadje.
sestavine
- 4 piškotiZa kremo250 g kisle smetane 250 g rikote 200 g bele čokolade 150 ml sladke smetane 1 vrečka vanilje 15 g želatineZa omako in glazuro200 g malin 2 žlici sladkorja 5 g želatine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti