Terina s pečenimi paprikami
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

*Recept Cvetoslave Kirkove, nagradna igra
Priprava:
1. Model za terino premažemo z navadnim ali oljčnim oljem. Dno in stene prekrijemo s pečenimi paprikami, ki smo jih razrezali in razprli. Njihovi konci morajo viseti iz modla. Nekaj paprik shranimo za nadev.
2. V skledi pomešamo zdrobljeni sir iz slanice, naribani sir, ubijemo jajce, premešamo in dodamo nasekljani peteršilj. Polovico nadeva stresemo v model, zložimo paprike, ki smo jih shranili, in nato stresemo drugo polovico nadeva. Konce paprik prepognemo navznoter in jih premažemo z maščobo.
3. Terino spečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah, ko pa se ohladi, jo zvrnemo na podolgovat krožnik.
4. V jogurt dodamo pretlačen česen, posolimo in pomešamo z narezanim drobnjakom.
5. Jed postrežemo z omako.
sestavine
- Sestavine za 6 do 8 porcij18 pečenih rdečih paprik 300 g sira iz slanice 5 jajc 100 g sira 5 vejic peteršilja sol in poper po želji maščoba za premazovanjeZa omako1 skodelica jogurta 1 strok česna sol po želji drobnjak po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti