Terina s pečenimi paprikami

*Recept Cvetoslave Kirkove, nagradna igra

Priprava:

1. Model za terino premažemo z navadnim ali oljčnim oljem. Dno in stene prekrijemo s pečenimi paprikami, ki smo jih razrezali in razprli. Njihovi konci morajo viseti iz modla. Nekaj paprik shranimo za nadev.

2. V skledi pomešamo zdrobljeni sir iz slanice, naribani sir, ubijemo jajce, premešamo in dodamo nasekljani peteršilj. Polovico nadeva stresemo v model, zložimo paprike, ki smo jih shranili, in nato stresemo drugo polovico nadeva. Konce paprik prepognemo navznoter in jih premažemo z maščobo.

3. Terino spečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah, ko pa se ohladi, jo zvrnemo na podolgovat krožnik.

4. V jogurt dodamo pretlačen česen, posolimo in pomešamo z narezanim drobnjakom.

5. Jed postrežemo z omako.

sestavine

  • Sestavine za 6 do 8 porcij18 pečenih rdečih paprik 300 g sira iz slanice 5 jajc 100 g sira 5 vejic peteršilja sol in poper po želji maščoba za premazovanjeZa omako1 skodelica jogurta 1 strok česna sol po želji drobnjak po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse