Terina s pečenimi paprikami

Terina s pečenimi paprikami

Opis

*Recept Cvetoslave Kirkove, nagradna igra

Priprava:

1. Model za terino premažemo z navadnim ali oljčnim oljem. Dno in stene prekrijemo s pečenimi paprikami, ki smo jih razrezali in razprli. Njihovi konci morajo viseti iz modla. Nekaj paprik shranimo za nadev.

2. V skledi pomešamo zdrobljeni sir iz slanice, naribani sir, ubijemo jajce, premešamo in dodamo nasekljani peteršilj. Polovico nadeva stresemo v model, zložimo paprike, ki smo jih shranili, in nato stresemo drugo polovico nadeva. Konce paprik prepognemo navznoter in jih premažemo z maščobo.

3. Terino spečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah, ko pa se ohladi, jo zvrnemo na podolgovat krožnik.

4. V jogurt dodamo pretlačen česen, posolimo in pomešamo z narezanim drobnjakom.

5. Jed postrežemo z omako.

sestavine

Sestavine za 6 do 8 porcij

  • 18 pečenih rdečih paprik
  • 300 g sira iz slanice
  • 5 jajc
  • 100 g sira
  • 5 vejic peteršilja
  • sol in poper po želji
  • maščoba za premazovanje

Za omako

  • 1 skodelica jogurta
  • 1 strok česna
  • sol po želji
  • drobnjak po želji

Sorodni recepti