Terina iz prekajene mečarice z rukolo in hrenovo peno

Postopek:

  1. Peno pripravimo tako, da damo v mešalnik maskarpone, grobo narezano rukolo, hren s smetano in nekaj limoninega soka.
  2. Počasi mešamo, dokler se sestavine ne povežejo v peno. Posolimo in popopramo.
  3. Vzamemo veliko okroglo posodo za peko in jo obložimo s plastično folijo, ki naj visi čez rob. Kose mečarice položimo v posodo, tako da z njimi obložimo stene posode.
  4. V posodo nato previdno prenesemo nadev z maskarponejem in ga obložimo s kosi ribe, da bo nadev pokrit. Posodo postavimo v hladilnik.
  5. Za polivko počasi segrejemo olivno olje in na njem popražimo kapre, papriko ter česen. Za glazuro dodamo limonin sok s strtimi poprovimi zrni.
  6. Terino vzamemo iz hladilnika in jo postrežemo na sveži rukoli s toplo polivko.

 

 

 

sestavine

  • 200 g prekajene mečarice narezane na tanke rezine 1 banjica maskarponeja 1 šop rukole 2 jušni žlici hrena s smetano 100 ml oljčnega olja 2 čajni žlički kaper 2 stroka česna narezana na tanke rezine 50 ml limoninega soka 1 jušna žlica medu 2 čajni žlički rdeče paprike narezane na kocke

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse