Terina iz prekajene mečarice z rukolo in hrenovo peno
Recept je iz: Kiran Jethwa

Postopek:
- Peno pripravimo tako, da damo v mešalnik maskarpone, grobo narezano rukolo, hren s smetano in nekaj limoninega soka.
- Počasi mešamo, dokler se sestavine ne povežejo v peno. Posolimo in popopramo.
- Vzamemo veliko okroglo posodo za peko in jo obložimo s plastično folijo, ki naj visi čez rob. Kose mečarice položimo v posodo, tako da z njimi obložimo stene posode.
- V posodo nato previdno prenesemo nadev z maskarponejem in ga obložimo s kosi ribe, da bo nadev pokrit. Posodo postavimo v hladilnik.
- Za polivko počasi segrejemo olivno olje in na njem popražimo kapre, papriko ter česen. Za glazuro dodamo limonin sok s strtimi poprovimi zrni.
- Terino vzamemo iz hladilnika in jo postrežemo na sveži rukoli s toplo polivko.
sestavine
- 200 g prekajene mečarice narezane na tanke rezine 1 banjica maskarponeja 1 šop rukole 2 jušni žlici hrena s smetano 100 ml oljčnega olja 2 čajni žlički kaper 2 stroka česna narezana na tanke rezine 50 ml limoninega soka 1 jušna žlica medu 2 čajni žlički rdeče paprike narezane na kocke
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Kiran Jethwa
Kalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
Recepti Kiran Jethwa
Kari z rakovico in tamarindo
Recepti Kiran Jethwa
Rezanci z rakom, belim vinom, česnom in peteršiljem
Recepti Kiran Jethwa
Bouillabaisse (ribja obara) z Viktorijinega jezera in omaka rouille
Recepti Kiran Jethwa
Rakci v maslu
Recepti Kiran Jethwa
V soli pečena postrv s holandsko omako s papriko na posteljici iz belušev ter hrustljave prekajene šunke