Terina iz prekajene mečarice z rukolo in hrenovo peno

Terina iz prekajene mečarice z rukolo in hrenovo peno

Opis

Postopek:

  1. Peno pripravimo tako, da damo v mešalnik maskarpone, grobo narezano rukolo, hren s smetano in nekaj limoninega soka.
  2. Počasi mešamo, dokler se sestavine ne povežejo v peno. Posolimo in popopramo.
  3. Vzamemo veliko okroglo posodo za peko in jo obložimo s plastično folijo, ki naj visi čez rob. Kose mečarice položimo v posodo, tako da z njimi obložimo stene posode.
  4. V posodo nato previdno prenesemo nadev z maskarponejem in ga obložimo s kosi ribe, da bo nadev pokrit. Posodo postavimo v hladilnik.
  5. Za polivko počasi segrejemo olivno olje in na njem popražimo kapre, papriko ter česen. Za glazuro dodamo limonin sok s strtimi poprovimi zrni.
  6. Terino vzamemo iz hladilnika in jo postrežemo na sveži rukoli s toplo polivko.

 

 

 

sestavine

  • 200 g prekajene mečarice
  • narezane na tanke rezine
  • 1 banjica maskarponeja
  • 1 šop rukole
  • 2 jušni žlici hrena s smetano
  • 100 ml oljčnega olja
  • 2 čajni žlički kaper
  • 2 stroka česna
  • narezana na tanke rezine
  • 50 ml limoninega soka
  • 1 jušna žlica medu
  • 2 čajni žlički rdeče paprike
  • narezane na kocke

Sorodni recepti