Priprava

  1. V skledici zmešajte vse sestavine za pomako.
  2. V lončku zmešajte mineralno vodo in jajca, zmes se mora zelo speniti.
  3. V skledi pomešajte moko, škrob in sodo. Na sredi naredite vdolbino, v katero zlijte mešanico vode in jajc. Mešajte, da dobite masi za palačinke podobno zmes. Na koncu dodate ledene kocke, da bo masa res hladna.
  4. V kozici ali voku segrejte rastlinsko olje na 170-180°C. Segati mora par centimetrov visoko, da boste lahko ocvrli kozice in zelenjavo.
  5. Čez pekač postavite rešetk, da boste lahko kozice in zelenjavo odcedili, ko se ocvre.
  6. Zelenjavo pomočite v testo, otresite višek in jo previdno položite v olje. Ocvrite do zlatega, da bo lepo hrustalo (kaki 2 minuti), v več etapah, da bo olje ostalo vroče. Ponovite s kozicami.

sestavine

  • ½ skodelice moke, ki ste jo dali čez noč v zamrzovalnik
  • ½ skodelice koruznega škroba, ki ste ga dali čez noč v
  • zamrzovalnik
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 skodelica ohlajene mineralne vode
  • 1 jajce
  • kocke ledu
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 2 japonska jajčevca, razrezana na četrtine po dolžini
  • 4 rezine indijskega lotosa
  • 3 vršički špargljev
  • 2-3  mlade čebule, samo beli del
  • 1 velik možinin ostrigar, prerezan na pol
  • 1 pest zelenega stročjega fižola
  • 6-8 očiščenih kozic brez glave

Pomaka:

  • 1-2 žlice kisa iz riževega vina
  • 1-2 žlice sojine omake
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 1 žlica naribanega ingverja

Sorodni recepti