Opis

Priprava:

Smetani dodamo rum in glukozo ter zavremo. Vročo mešanico polijemo čez temno čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi in nato zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo maslo in ponovno premešamo. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se nekoliko strdi. Nato oblikujemo kroglice in jih povaljamo v krokantu. 


NAMIGI IN NASVETI

 

KAKO PRAVILNO TEMPERIRAMO TEMNO ČOKOLADO

Čokolado stopimo nad soparo, da doseže 45 °C. Nato jo z lopatko razporedimo po čistem kuhinjskem pultu. Ko doseže 28 °C jo damo nazaj v posodo in jo nad soparo segrevamo, dokler ne doseže 31 °C. Čokolada bo pripravljena za vse vrste dekoracij. 


sestavine

Sestavine

  • 150 g trdne smetane
  • 50 g glukoze
  • 300 g temne čokolade
  • 30 g ruma
  • 25 g masla
  • Krokant
  • v katerem bomo povaljali kroglice