TEMNA IN RAZKOŠNA ČOKOLADNA TORTA
Recept je iz: Nigella Lawson
Priprava:
Naprej pripravimo preliv. Pečico segrejemo na
Dno modla za torte obložimo s papirjem za peko. Pomembno je, da model dobro tesni, saj je testo precej tekoče.
V skledo damo moko, sodo bikarbono, sol, instantni ekspreso in kakav. Z vilicami sestavine dobro premešamo.
Mešamo sladkor, vodo, kokosovo olje in kis, dokler se kokosovo olje ne stopi. Nato vse vmešamo v suhe sestavine. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 minut, vendar po pol ure preverimo, ali je biskvit morda že pečen. Ko je biskvit pečen, odstopi od roba pekača in zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino testa, ostane čist, ko ga izvlečemo. Biskvit je sočen in nočemo, da se preveč speče. Pečen biskvit prestavimo na kovinsko stojalo in pustimo, da se ohladi v pekaču.
Dobro premešamo preliv in preverimo, ali je primerno gost. Biti mora dovolj tekoč, da lahko z njim prelijemo biskvit, vendar dovolj gost, da ga večina ostane na biskvitu. Enakomerno ga prelijemo po biskvitu, ki smo ga vzeli iz modla. Ob robovih si pomagamo si z lopatko, če je potrebno. Če želite torto okrasiti, je zdaj pravi trenutek. Potresemo jo z vrtničnimi liski in nasekljanimi pistacijami ali s čimerkoli drugim, kar nam je všeč. Lahko pa jo pustimo svetleče rjavo in vsekakor razkošno. Preden torto razrežemo, jo pustimo še pol ure, da se preliv strdi.
Nasvet za shranjevanje:
Hranimo v nepredušni posodi ali v posodi za torte pri sobni temperaturi do pet dni.
Priprava:
Naprej pripravimo preliv. Pečico segrejemo na
Dno modla za torte obložimo s papirjem za peko. Pomembno je, da model dobro tesni, saj je testo precej tekoče.
V skledo damo moko, sodo bikarbono, sol, instantni ekspreso in kakav. Z vilicami sestavine dobro premešamo.
Mešamo sladkor, vodo, kokosovo olje in kis, dokler se kokosovo olje ne stopi. Nato vse vmešamo v suhe sestavine. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 minut, vendar po pol ure preverimo, ali je biskvit morda že pečen. Ko je biskvit pečen, odstopi od roba pekača in zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino testa, ostane čist, ko ga izvlečemo. Biskvit je sočen in nočemo, da se preveč speče. Pečen biskvit prestavimo na kovinsko stojalo in pustimo, da se ohladi v pekaču.
Dobro premešamo preliv in preverimo, ali je primerno gost. Biti mora dovolj tekoč, da lahko z njim prelijemo biskvit, vendar dovolj gost, da ga večina ostane na biskvitu. Enakomerno ga prelijemo po biskvitu, ki smo ga vzeli iz modla. Ob robovih si pomagamo si z lopatko, če je potrebno. Če želite torto okrasiti, je zdaj pravi trenutek. Potresemo jo z vrtničnimi liski in nasekljanimi pistacijami ali s čimerkoli drugim, kar nam je všeč. Lahko pa jo pustimo svetleče rjavo in vsekakor razkošno. Preden torto razrežemo, jo pustimo še pol ure, da se preliv strdi.
Nasvet za shranjevanje:
Hranimo v nepredušni posodi ali v posodi za torte pri sobni temperaturi do pet dni.
sestavine
- Biskvit225 g bele moke 1.5 žličke sode bikarbone 0.5 žličke morske soli 1.5 žličke instantnega ekspresa v prahu 75 g kakava 300 g mehkega rjavega sladkorja 375 ml vroče vode 90 ml kokosovega olja 1.5 žličke jabolčnega ali belega vinskega kisa 1 žlica cvetnih listkov vrtnic 1 žlica nasekljanih pistacij 1 okrogel model za torte s premerom 20 cmPreliv60 ml hladne vode 75 g kokosovega masla 50 g mehkega temnorjavega sladkorja 1.5 žličke instantnega ekspresa 1.5 žlice kakava 150 g kakovostne temne čokolade (70 % kakavovih delcev)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nigella Lawson
Kavna pavlova
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna salama
Recepti Nigella Lawson
Nasitne polnozrnate pšenične testenine z brstičnim ohrovtom, sirom in krompirjem
Recepti Nigella Lawson
Nigelline puranje prsi z božičnim nadevom
Recepti Nigella Lawson
Parmezanovi krhki masleni piškoti
Recepti Nigella Lawson
Italijanska božična torta
Recepti Nigella Lawson
Pečeni piščanec s papriko in olivami po italijansko
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač z oljčnim oljem
Recepti Nigella Lawson
Jagnječji kotleti z meto, čilijem in zlatim krompirčkom
Recepti Nigella Lawson
Tiramisini