Opis

Priprava

Pol skodelice tahinija premešamo z vodo, limoninim sokom in malce soli.

Nasekljamo čebulo, papriko, česen in čili.

Malo oljčnega olja segrejemo v ponvi, prepražimo pinjole, nato dodamo sesekljano zelenjavo in začimbno mešanico.

Čez nekaj minut v ponev dodamo mleto govedino in ščep mlete dimljene paprike.

Meso mešamo, dokler ni dobro pečeno. Prelijemo z mešanico tahinija, da se naredi skorjica (ne premešamo) in potresemo s sezamovimi semeni.

Pokrijemo in pet minut kuhamo na majhnem ognju.

Preden postrežemo, potresemo s svežim peteršiljem in mleto papriko.

sestavine

Sestavine

  • 0.5 skodelice tahinija
  • voda
  • 2 čebuli
  • 1 rdeča čebula
  • 0.5 rdečega čilija
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • 30 g pinjol
  • 2 žlički začimbne mešanice (baharat)
  • 500 g mlete teletine
  • 2 žlički mlete dimljene paprike
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 limona

Sorodni recepti