Teletina po milansko
Recept je iz: Gino D'Acampo
Teletina po milansko
sestavine
- 4 obrezani telečji kotleti s kostjo (približno 200–250 g vsak)
- 5 srednje velikih jajca
- 250 g suhih krušnih drobtin
- 250 ml oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina (naj bojo dolge približno 10 cm)
- 4 olupljeni stroki česna
- rezine limone za dekoracijo
- sol in sveže mlet črni poper
Priprava
- Kotlete položimo na desko. Z ostrim nožem postrgamo kosti, da jih popolnoma očistimo. Kotlete potolčemo do debeline 5 mm. Uporabimo lahko kladivo za meso, valjar ali težko ponev. V maščobo naredimo tri zareze, da se meso med pečenjem ne zvije. Postavimo na stran.
- Jajca ubijemo v veliko skledo, posolimo in popopramo. Drobtine stresemo na velik krožnik ali pladenj.
- Vsak kotlet povaljamo v drobtinah in otresemo odvečne. Potem jih pomočimo v jajca, naj bojo popolnoma prekriti, in še enkrat v drobtine. Vsak kotlet naj bo enakomerno prekrit.
- Kotlete položimo na desko in z dlanjo dobro pritisnemo.
- V veliko ponev zlijemo olje, dodamo rožmarin in česen in postavimo na srednje močen ogenj. Temperaturo olja preverimo z nekaj drobtinami. Ko začnejo cvrčati, je olje pripravljeno za cvrtje.
- Kotlete cvremo v rundah. 4 minute na vsaki strani oziroma do zlato zapečenega. Če imate raje bolj pečeno meso, cvrtje podaljšajte za minuto na vsaki strani. Odcedimo na papirnatih brisačah. Rahlo posolimo in postrežemo z rezinami limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami