Teletina po milansko

sestavine

  • 4 obrezani telečji kotleti s kostjo (približno 200–250 g vsak)
  • 5 srednje velikih jajca
  • 250 g suhih krušnih drobtin
  • 250 ml oljčnega olja
  • 4 vejice rožmarina (naj bojo dolge približno 10 cm)
  • 4 olupljeni stroki česna
  • rezine limone za dekoracijo
  • sol in sveže mlet črni poper

Priprava

  • Kotlete položimo na desko. Z ostrim nožem postrgamo kosti, da jih popolnoma očistimo. Kotlete potolčemo do debeline 5 mm. Uporabimo lahko kladivo za meso, valjar ali težko ponev. V maščobo naredimo tri zareze, da se meso med pečenjem ne zvije. Postavimo na stran.
  • Jajca ubijemo v veliko skledo, posolimo in popopramo. Drobtine stresemo na velik krožnik ali pladenj.
  • Vsak kotlet povaljamo v drobtinah in otresemo odvečne. Potem jih pomočimo v jajca, naj bojo popolnoma prekriti, in še enkrat v drobtine. Vsak kotlet naj bo enakomerno prekrit.
  • Kotlete položimo na desko in z dlanjo dobro pritisnemo.
  • V veliko ponev zlijemo olje, dodamo rožmarin in česen in postavimo na srednje močen ogenj. Temperaturo olja preverimo z nekaj drobtinami. Ko začnejo cvrčati, je olje pripravljeno za cvrtje.
  • Kotlete cvremo v rundah. 4 minute na vsaki strani oziroma do zlato zapečenega. Če imate raje bolj pečeno meso, cvrtje podaljšajte za minuto na vsaki strani. Odcedimo na papirnatih brisačah. Rahlo posolimo in postrežemo z rezinami limone.

Sorodni recepti

Poglej vse