Telečji biftek po lovsko

Telečji biftek po lovsko

Opis

Priprava:

Na štedilnik pristavimo dve ponvi in ju segrevamo na rahlem ognju.

Rdeči in zeleni podolgovati papriki odrežemo peclja, razpolovimo po dolžini in narežemo na tanke dolge trakove.

Feferonu odrežemo pecelj in ga narežemo na tanke obročke.

Paradižnik narežemo na četrtine in odstranimo semena. Ostanek narežemo na večje kose. Če ne maramo lupine, paradižnik pred tem postopkom olupimo.

V segreto ponev vlijemo malce oljčnega olja, vso narezano zelenjavo in med mešanjem dušimo.

Čebulo olupimo, jo grobo narežemo na polkroge, dodamo zelenjavo in dušimo naprej.

Drobno narežemo česen, ga dodamo zelenjavi v ponvi in dušimo naprej.  Dodamo sol, poper in suhi origano. Dodamo malo kisa granatnega jabolka in premešamo.

V drugo ponev, ki se greje, vlijemo oljčno olje.

Posolimo in popopramo meso ter ga damo v vročo ponev. Obračamo ga, da se obe strani spečeta. Ker je ponev zelo vroča, se bo hitro speklo. Ko je nared, ogenj ugasnemo in meso pustimo počivati v vroči ponvi.

V skledi premešamo paradižnikov sok, paradižnik, narezan na kockice, in paradižnikovo mezgo.

Za omako gobe narežemo na rezine. Ne smemo jih narezati predrobno. Damo jih v ponev za omako in kuhamo pri visoki temperaturi. Ne smemo jih preveč mešati, da ne sprostijo vode. Dodamo sveži origano.

Ko so gobe nared, dodamo paradižnikovo mešanico, ki smo jo pripravili, in potresemo s pekočo papriko. Kuhamo naprej. Dodamo malce kisa granatnega jabolka. Ko je omaka nared, ogenj ugasnemo. Dodamo maslo in premešamo.

Za postrežbo pečeno meso razrežemo na dva kosa.

Na krožnik za postrežbo naložimo dušeno zelenjavo. Meso zložimo po zelenjavi ali poleg nje. Prelijemo z omako iz gob in paradižnika. Ne dodamo preveč omake, da ne prikrijemo okusa mesa. Prelijemo z malce kisa granatnega jabolka. Potresemo z ribanim trdim sirom in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 2 kosa bifteka (ne potolčenega)
  • 1 rdeča podolgovata paprika
  • 1 zelena podolgovata paprika
  • 1 feferon
  • 1 paradižnik
  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • 1 ščepec suhega origana
  • kis granatnega jabolka

Za omako

  • 8 gob
  • 3 vejice peteršilja
  • 1 kozarec paradižnikovega soka
  • 1 paradižnik
  • narezan na kockice
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 ščepca grobo mlete pekoče paprike
  • kis granatnega jabolka
  • 1 žlička masla
  • 100 g naribanega trdega rumenega sira

Sorodni recepti