TELEČJA KRAČA
Recept je iz: David Skoko
TELEČJA KRAČA
sestavine
- Sestavine
- 1 kg narezane telečje krače
- 2 večja korenčka
- gomoljna zelena
- korenina pastinaka
- 2 čebuli
- 8 mladih krompirjev
- 150 ml rdečega vina
- 250 ml pasiranega paradižnika
- 400 ml mesne jušne osnove
- 3 lovori
- 3 listi žajblja
- 1 čili
- sol in poper
- oljčno olje
- vejica rožmarina
Priprava
- Kose telečje krače posušimo s papirnatimi brisačkami, posolimo in popopramo.
- V globoki litoželezni kozici segrejemo oljčno olje in kračo pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Potem kose mesa vzamemo ven.
- Čebulo narežemo in popražimo na olju, na katerem smo pražili meso. Ko postekleni, dodamo narezano korenje, pastinak in zeleno. Dodamo žajbelj, rožmarin, začinimo in prepražimo. Po 5 minutah dodamo rdeče vino. Kuhamo 7 do 8 minut, dokler alkohol ne izhlapi. Potem oddamo mezgo, par lovorovih listov in čili.
- Kračo vrnemo v kozico, zalijemo z jušno osnovo in dobro pretresemo. Pokrijemo in damo v pečico za 2h pri 170ºC.
- Mlad krompir zarežemo z zgornje in spodnje strani in ga izdolbemo. Zložimo ga na rešetko, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo ga 15 do 20 minut pri 170 stopinjah.
- Kračo postrežemo z zelenjavo in krompirjem ter prelijemo z reducirano omako
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti David Skoko
ČRNA RIŽOTA S SIPAMI IN GAMBERI
Recepti David Skoko
SOPARNIK
Recepti David Skoko
PRAŽENI MANDLJI
Recepti David Skoko
BUČNA JUHA Z RDEČO LEČO
Recepti David Skoko
POSTRV Z LEŠNIKI IN GRATINIRAMI STROČJIM FIŽOLOM
Recepti David Skoko
PEČENA JABOLKA Z OREHI IN DATLJI
Recepti David Skoko
PAŠTETA IZ PIŠČANČJIH JETER
Recepti David Skoko
RIČOTA Z GOBAMI IN POMARANČNO KREMO S POPROM
Recepti David Skoko
POMARANČNI CREME BRULEE
Recepti David Skoko
RIZI-BIZI