TELEČJA KRAČA

TELEČJA KRAČA

sestavine

  • Sestavine
  • 1 kg narezane telečje krače
  • 2 večja korenčka
  • gomoljna zelena
  • korenina pastinaka
  • 2 čebuli
  • 8 mladih krompirjev
  • 150 ml rdečega vina
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • 400 ml mesne jušne osnove
  • 3 lovori
  • 3 listi žajblja
  • 1 čili
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • vejica rožmarina

Priprava

  • Kose telečje krače posušimo s papirnatimi brisačkami, posolimo in popopramo.
  • V globoki litoželezni kozici segrejemo oljčno olje in kračo pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Potem kose mesa vzamemo ven.
  • Čebulo narežemo in popražimo na olju, na katerem smo pražili meso. Ko postekleni, dodamo narezano korenje, pastinak in zeleno. Dodamo žajbelj, rožmarin, začinimo in prepražimo. Po 5 minutah dodamo rdeče vino. Kuhamo 7 do 8 minut, dokler alkohol ne izhlapi. Potem oddamo mezgo, par lovorovih listov in čili.
  • Kračo vrnemo v kozico, zalijemo z jušno osnovo in dobro pretresemo. Pokrijemo in damo v pečico za 2h pri 170ºC.
  • Mlad krompir zarežemo z zgornje in spodnje strani in ga izdolbemo. Zložimo ga na rešetko, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo ga 15 do 20 minut pri 170 stopinjah.
  • Kračo postrežemo z zelenjavo in krompirjem ter prelijemo z reducirano omako

Sorodni recepti

Poglej vse