TELEČJA KRAČA

TELEČJA KRAČA

Opis

TELEČJA KRAČA

Priprava

Kose telečje krače posušimo s papirnatimi brisačkami, posolimo in popopramo.

V globoki litoželezni kozici segrejemo oljčno olje in kračo pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Potem kose mesa vzamemo ven.

Čebulo narežemo in popražimo na olju, na katerem smo pražili meso. Ko postekleni, dodamo narezano korenje, pastinak in zeleno. Dodamo žajbelj, rožmarin, začinimo in prepražimo. Po 5 minutah dodamo rdeče vino. Kuhamo 7 do 8 minut, dokler alkohol ne izhlapi. Potem oddamo mezgo, par lovorovih listov in čili.

Kračo vrnemo v kozico, zalijemo z jušno osnovo in dobro pretresemo. Pokrijemo in damo v pečico za 2h pri 170ºC.

 

Mlad krompir zarežemo z zgornje in spodnje strani in ga izdolbemo. Zložimo ga na rešetko, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo ga 15 do 20 minut pri 170 stopinjah.

Kračo postrežemo z zelenjavo in krompirjem ter prelijemo z reducirano omako

sestavine

Sestavine

  • 1 kg narezane telečje krače
  • 2 večja korenčka
  • gomoljna zelena
  • korenina pastinaka
  • 2 čebuli
  • 8 mladih krompirjev
  • 150 ml rdečega vina
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • 400 ml mesne jušne osnove
  • 3 lovori
  • 3 listi žajblja
  • 1 čili
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • vejica rožmarina

Sorodni recepti