TELEČJA JETRCA PO BENEŠKO Z BELO POLENTO

TELEČJA JETRCA PO BENEŠKO Z BELO POLENTO

sestavine

  • Sestavine:
  • 600 g telečjih jetrc
  • 2 veliki čebuli srebrnjak
  • 50 g masla in 50 g masla za polento
  • 100 g parmezana
  • 50 g oljčnega olja
  • 2 žlici kisa
  • 1 žlica brendija
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • sol/poper
  • instant palenta 200 g
  • 2 lovorova lista
  • vejica rožmarina

Priprava

  • Priprava
  • Na stopljenem maslu in oljčnem olju popražimo na trakce narezano čebulo in začinimo s soljo in poprom. Dodamo žlico ali dve kisa.
  • Jetrca pripravimo za praženje. Narežemo jih na manjše kose.
  • Ko se čebula omehča, dodamo malo brendija in 2 žlici mezge, 2 lovorova lista, vejico rožmarina in pustimo kuhati 5 do 10 minut.
  • Dodamo narezana jetrca. Dodamo še malo kisa in vode ter pražimo še par minut. Jetrca morajo ostati mehka.
  • Polento damo v hladno posoljeno vodo in skuhamo, da ne bo grudasta. Dodamo še malo masla in nariban sir grana padano.
  • Polento postrežemo v globokem krožniku, nanjo pa damo pražena jetrca.

Sorodni recepti

Poglej vse