TELEČJA JETRCA PO BENEŠKO Z BELO POLENTO
Recept je iz: David Skoko
TELEČJA JETRCA PO BENEŠKO Z BELO POLENTO
sestavine
- Sestavine:
- 600 g telečjih jetrc
- 2 veliki čebuli srebrnjak
- 50 g masla in 50 g masla za polento
- 100 g parmezana
- 50 g oljčnega olja
- 2 žlici kisa
- 1 žlica brendija
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sol/poper
- instant palenta 200 g
- 2 lovorova lista
- vejica rožmarina
Priprava
- Priprava
- Na stopljenem maslu in oljčnem olju popražimo na trakce narezano čebulo in začinimo s soljo in poprom. Dodamo žlico ali dve kisa.
- Jetrca pripravimo za praženje. Narežemo jih na manjše kose.
- Ko se čebula omehča, dodamo malo brendija in 2 žlici mezge, 2 lovorova lista, vejico rožmarina in pustimo kuhati 5 do 10 minut.
- Dodamo narezana jetrca. Dodamo še malo kisa in vode ter pražimo še par minut. Jetrca morajo ostati mehka.
- Polento damo v hladno posoljeno vodo in skuhamo, da ne bo grudasta. Dodamo še malo masla in nariban sir grana padano.
- Polento postrežemo v globokem krožniku, nanjo pa damo pražena jetrca.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo