Telečja jetra s polento
Priprava1:

 

1. V slan krop vmešajte koruzni zdrob.

 

4. Med stalnim mešanjem kuhajte cca 3 minute.

 

5. Dodajte zelišča.

 

6. Ko je polenta že kuhana, vmešajte skuto.

 

7. Naj se ohladi.

 

 

Priprava 2:

 

 

1. Čebulo narežite na kolobarje.

 

2. Korenje narežite.

 

3. Segrejte ponev.

 

4. Ponev namastite s sončničnim oljem.

 

5. Dajte čebulo in korenje v ponev.

 

5. Stebelno zeleno narežite in jo dodajte v ponev.

 

6. Gobe narežite in jih dodajte v ponev.

 

7. Vmešajte nasekljan peteršilj.

 

8. Premešajte in pražite cca 5 minut.

 

 

Priprava 3:

 

1. Jetra narežite na 2 cm kose.

 

2. Položite jih na gril.

 

3. Paradižnik operite in ga položite na žar.

 

4. Jetra enkrat obrnite.

 

5. Po 3 minutah pečenja na vsaki strani so jetra pečena.

 

 

Postrezite:  Na leseno servirno desko položite jetra, 3 jedilne žlice polente, zelenjavo ter prerezan paradižnik. Potresite s soljo in pokapajte z nekaj kapljami oljčnega olja.

 

 

Dober tek!

sestavine

  • Sestavine1 kg telečjih jeter 500 g koruznega zdroba 1 rjava čebula 1 rdeča čebula 2 korenja 1 stebelna zelena 2 stroka česna nekaj svežih gob 2 večja paradižnika 2 jedilni žlici skute sončnično olje olivno olje sol svež timijan sveža limonska meta svež peteršilj

Priprava