Telečja jetra s polento
Priprava1:
1. V slan krop vmešajte koruzni zdrob.
4. Med stalnim mešanjem kuhajte cca 3 minute.
5. Dodajte zelišča.
6. Ko je polenta že kuhana, vmešajte skuto.
7. Naj se ohladi.
Priprava 2:
1. Čebulo narežite na kolobarje.
2. Korenje narežite.
3. Segrejte ponev.
4. Ponev namastite s sončničnim oljem.
5. Dajte čebulo in korenje v ponev.
5. Stebelno zeleno narežite in jo dodajte v ponev.
6. Gobe narežite in jih dodajte v ponev.
7. Vmešajte nasekljan peteršilj.
8. Premešajte in pražite cca 5 minut.
Priprava 3:
1. Jetra narežite na 2 cm kose.
2. Položite jih na gril.
3. Paradižnik operite in ga položite na žar.
4. Jetra enkrat obrnite.
5. Po 3 minutah pečenja na vsaki strani so jetra pečena.
Postrezite: Na leseno servirno desko položite jetra, 3 jedilne žlice polente, zelenjavo ter prerezan paradižnik. Potresite s soljo in pokapajte z nekaj kapljami oljčnega olja.
Dober tek!
sestavine
- Sestavine1 kg telečjih jeter 500 g koruznega zdroba 1 rjava čebula 1 rdeča čebula 2 korenja 1 stebelna zelena 2 stroka česna nekaj svežih gob 2 večja paradižnika 2 jedilni žlici skute sončnično olje olivno olje sol svež timijan sveža limonska meta svež peteršilj