Tanka pita z lešniki

Priprava:
1. Za testo moko stresemo na desko in naredimo jamico v sredini. Po moki potresemo pecilni prašek in sol. V jamico damo mehko maslo, sladkor v prahu in malo predhodno razžvrkljanega jajca. Sestavine pomešamo in zamesimo gladko testo. Testo zavijemo v plastično folijo in pustimo v hladilniku 30 minut.
2. Za lešnikovo pasto vzamemo enaki količini oluščenih lešnikov in sladkorja, dodamo beljak in drobno zmeljemo.
3. Za nugat v pekač, obložen s papirjem za peko, damo cele oluščene lešnike, sladkor in beljak. Sestavine premešamo in razporedimo. Pečemo jih 15 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah. Ko se nugat strdi, ga drobno narežemo.
3. Za švicarsko kremo najprej pripravimo slaščičarsko kremo in jo ohladimo. Smetano stepemo z mešalnikom, vendar ne zelo trdno. Dodamo ohlajeno slaščičarsko kremo in mešamo, dokler ne postane homogena. Kremo zlijemo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.
4. Testo razvaljamo na pomokanem pultu. Okrogel model za pito namastimo in vanj prenesemo testo. Razporedimo ga po dnu in steni ter na nekaj mestih prebodemo. Nanj nanesemo lešnikovo pasto in jo enakomerno razporedimo. Pito pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
5. Ohlajeno pito postavimo na pladenj in nanjo nanesemo debelo plast švicarske kreme. Po vrhu potresemo z nugatom.
sestavine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem