1.    Celi papriki popečemo nad plinskim ognjem, dokler povsem ne počrnita (ni zelenih zaplat). Ohladimo, preden odstranimo semena, in z vlažno krpo odstranimo počrnelo kožico.

2.    Čebulo drobno nasekljamo.

3.    Ponev segrejemo in vanjo vlijemo dve žlici sončničnega olja.

4.    Dodamo čebulo s sesekljanimi stebelci koriandra. V ponvi pražimo približno osem minut, dokler ni čebula mehka in zlato rjava.

5.    Pripravimo koruzni storž. Zrna z ostrim nožem postrgamo s storža.

6.    Koruzo, origano in kumin dodamo čebuli in pražimo pet minut. Občasno premešamo.

7.    Dodamo narezan krompir.

8.    Prilijemo vodo, pokrijemo ponev in kuhamo 10-12 minut, dokler krompir ni kuhan. Pogosto premešamo.

9.    Iztisnemo sok pol limete.

10.Vmešamo kislo smetano in začinimo z vsaj žlico grobe morske soli.

11.Še enkrat dobro premešamo in pustimo počivati

12.V čisti ponvi pogrejemo koruzne tortilje. Tople so mehke, ne hrustljave.

13.V tortiljo damo dve žlici mešanice, potresemo z nasekljanim svežim koriandrom, naribanim sirom ter pokapamo s sokom limete.

 

sestavine

  • 2 zeleni papriki 1 čebula 2 žlici sončničnega olja 15 g koriandra 1 storž koruze 0.5 žličke suhega origana 0.5 žličke mletega kumina 150 g krompirja 200 ml vode 2 žlici kisle smetane sol in poper 0.5 limete 1 zavitek majhnih koruznih tortilj sir wensleydale

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse