Opis

1.    Celi papriki popečemo nad plinskim ognjem, dokler povsem ne počrnita (ni zelenih zaplat). Ohladimo, preden odstranimo semena, in z vlažno krpo odstranimo počrnelo kožico.

2.    Čebulo drobno nasekljamo.

3.    Ponev segrejemo in vanjo vlijemo dve žlici sončničnega olja.

4.    Dodamo čebulo s sesekljanimi stebelci koriandra. V ponvi pražimo približno osem minut, dokler ni čebula mehka in zlato rjava.

5.    Pripravimo koruzni storž. Zrna z ostrim nožem postrgamo s storža.

6.    Koruzo, origano in kumin dodamo čebuli in pražimo pet minut. Občasno premešamo.

7.    Dodamo narezan krompir.

8.    Prilijemo vodo, pokrijemo ponev in kuhamo 10-12 minut, dokler krompir ni kuhan. Pogosto premešamo.

9.    Iztisnemo sok pol limete.

10.Vmešamo kislo smetano in začinimo z vsaj žlico grobe morske soli.

11.Še enkrat dobro premešamo in pustimo počivati

12.V čisti ponvi pogrejemo koruzne tortilje. Tople so mehke, ne hrustljave.

13.V tortiljo damo dve žlici mešanice, potresemo z nasekljanim svežim koriandrom, naribanim sirom ter pokapamo s sokom limete.

 

sestavine

  • 2 zeleni papriki
  • 1 čebula
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 15 g koriandra
  • 1 storž koruze
  • 0.5 žličke suhega origana
  • 0.5 žličke mletega kumina
  • 150 g krompirja
  • 200 ml vode
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol in poper
  • 0.5 limete
  • 1 zavitek majhnih koruznih tortilj
  • sir wensleydale

Sorodni recepti