Sorodna oddaja:Patijina mehiška mizaOglejte si jo: Sreda 28 Julij ob 13:00 | Sreda 28 Julij ob 13:30

Opis

Takosi campechano z ulično salso

Priprava

  1. Meso, česen, čebulo, lovorove liste, poper in čajno žličko soli damo v veliko kozico ali posodo. Prekrijemo z veliko vode in damo nad močen ogenj. Ko rahlo zavre, zmanjšamo ogenj na srednje šibkega, odstranimo morebitno peno na površju, pokrijemo in kuhamo uro in pol, dokler se meso v celoti ne zmehča in prične razpadati. Odstavimo in damo na stran.
  2. Ko se dovolj ohladi, odstranimo meso s penovko in ga narežemo na majhne kose. Damo na stran.
  3. Veliko ponev damo nad srednje močan ogenj in dodamo žlico olja. Dodamo klobaso longanzino ali chorizo in jo popečemo ter jo med pečenjem z lesenimi žlicami natrgamo na manjše kose. Pečemo 5 minut ali do hrustljavega in rjavega. Dodamo nasekljano meso, zmešamo in kuhamo nekaj minut, dokler ne porjavi. Dodamo svinjino chicharrón, vse skupaj zmešamo in ugasnemo ogenj.
  4. Na srednje šibkem ognju segrejemo ponev ali kozico. Tortilje pogrevamo približno 1 minuto na stran, dokler niso vroče in dobijo rjave lise na obeh straneh. Sestavimo takose ali pustimo gostom, da si jih sami sestavijo. Nadevamo si mesno mešanico in nadev s sesekljano čebulo, koriandrom ter salso callejero.

 

sestavine

  • 1 kg mesa za zrezke s trebušnega dela, narezanega na 2,5 cm kose
  • 2 stroka česna
  • 1/2 bele čebule
  • 3 lovorove liste
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 0,25 kg klobase longanize brez olupka, narezana (lahko nadomestimo z mehiško klobaso chorizo)
  • 0,25 kg svinjine chicharrón, nadrobljene ali narezane na majhne kose
  • 8 koruznih tortilj, iz trgovine ali doma narejenih
  • 1 skodelica drobno sesekljane čebule za posip
  • 1 skodelica nasekljanih koriandrovih listov za posip
  • Salsa Callejera za prilogo (recept sledi)

Sorodni recepti