Opis

Takos s kozicami, avokadom in čilijem

Priprava

  1. Kozice narežite na debele rezine.
  2. V vročo ponev zlijte malo ekstra deviškega oljčnega olja in popražite rdečo čebulo, mlado čebulo, čili, česen in sol.
  3. Mešajte toliko časa, da se sestavine karamelizirajo.
  4. Dodajte kozice in premešajte.
  5. Dodajte poper in znižajte temperaturo.
  6. Kuhajte še minuto ali dve, vmes občasno premešajte.
  7. Tortilje na majhni temperaturi v ponvi segrejte in pustite, da se malo zmehčajo.
  8. Koriander zmešajte med kozice.
  9. V posodi zmešajte vse sestavine za salso.
  10. V toplo tortiljo dajte nekaj kozic in salse. Postrezite.

sestavine

  • 4 očiščene kozice
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 nasekljana rdeča čebula
  • 2-3 nasekljane mlade čebule
  • 1 nasekljan rdeči čili
  • 2 nasekljana stroka česna
  • Ščepec soli
  • Ščepec mletega popra
  • 4 majhne tortilje
  • 1-2 žlici grobo nasekljanega koriandra

 

Salsa

  • 1 avokado, narezan na majhne kocke
  • 1 paradižnik, narezan na majhne kocke
  • ½-1 rdeči čili, narezan na majhne kocke
  • Sok ½ limete
  • Ščepec čilija
  • Ščepec praženih sezamovih semen
  • Ščepec soli
  • Ščepec mletega popra
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega oljčnega olja

Sorodni recepti