Tagliatelle s piščančjimi jetri
Recept je iz: Antonio in Gennaro

Način priprave:
1. Suhe gobe za 20 minut namočimo v vodo.
2. V ponev damo kos masla in prepražimo drobno nasekljano čebulo. Ko dobi zlato barvo, dodamo na drobno nasekljana piščančja jetra, solimo in popramo
ter premešamo. Vse pražimo okrog pet minut. Potem dodamo paradižnikov pire, nasekljane in odcejene gobe in vino. Če imate tartuf, ga naribamo polovico.
3. Testenine skuhamo v vreli soljeni vodi.
4. Testenine stresemo v piščančja jetra in dodamo še malce vode, v katerih so se kuhale testenine, da je omaka čim bolj kremasta.
5. Testenine postrežemo z naribanimi tartufi in parmezanom.
sestavine
- 400 g piščančjih jeter 50 ml suhega vina 50 g masla 1 tartuf 30 g sušenih gob 300 g testenin tagliatelle 1 šalotka 2 žlički oljčnega olja 1 s.k. paradižnikovega pireja 100 g sveže naribanega parmezana
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo