Tagliatelle s piščančjimi jetri

Način priprave:

1. Suhe gobe za 20 minut namočimo v vodo.

2. V ponev damo kos masla in prepražimo drobno nasekljano čebulo. Ko dobi zlato barvo, dodamo na drobno nasekljana piščančja jetra, solimo in popramo

ter premešamo. Vse pražimo okrog pet minut. Potem dodamo paradižnikov pire, nasekljane in odcejene gobe in vino. Če imate tartuf, ga naribamo polovico.

3. Testenine skuhamo v vreli soljeni vodi.

4. Testenine stresemo v piščančja jetra in dodamo še malce vode, v katerih so se kuhale testenine, da je omaka čim bolj kremasta.

5. Testenine postrežemo z naribanimi tartufi in parmezanom.

sestavine

  • 400 g piščančjih jeter 50 ml suhega vina 50 g masla 1 tartuf 30 g sušenih gob 300 g testenin tagliatelle 1 šalotka 2 žlički oljčnega olja 1 s.k. paradižnikovega pireja 100 g sveže naribanega parmezana

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse