Tacosi s čokolado in jagodičjem

Pečico segrejte na 170 °C. Zmešajte maslo in sladkor v prahu, v gladko maso v posodi stoječega mešalnika, opremljenega z  lopatico. Dodajte moko in kakav v prahu in na koncu beljake. Zmešajte vse skupaj, dokler ne dobite gladke paste. Ustvarite šablono iz pokrova za sladoled ali podobnega kosa plastike. Iz plastike izrežite krog premera 10 cm in postavite šablono na pekač, obložen s peki papirjem. Nanesite maso v odprtino šablone s paletnim nožem.

Odstranite šablono in postopek ponovite, mogoče dobite samo dva modela na pekač. Pečemo v pečici pri 170 °C 8-10 minut. Dvignite testo iz pekača, ko je še vroče, in ga zavijte v obliko tacosov, v notranji del postavite folijo, da se vam ne sprime, ko se hladi. Tacose lahko shranite v nepredušno posodo.


Kokosovo kremo in glukozo segrevamo skupaj v ponvi. Vročo mešanico prelijemo čez belo čokolado v skledi in mešamo, dokler se čokolada ne raztopi. Dodamo v ohlajeno svežo smetano in kokos .V hladilniku pustimo vsaj štiri ure in stepemo tik pred serviranjem.

Stepeno kremo pretresite v slaščičarsko vrečko za brizganje z navadno okroglo šobo in jo nabrizgajte v notranjost tacosov, približno do ene tretjine višine. Po vrhu potresite jagode, nato pa dodajte še nekaj brizgov kokosove smetane. Okrasite z jagodičjem,  ki ste ga sotirali s sladkorjem v prahu, in na koncu dodajte lističe mete.



Pečico segrejte na 170 °C. Zmešajte maslo in sladkor v prahu, v gladko maso v posodi stoječega mešalnika, opremljenega z  lopatico. Dodajte moko in kakav v prahu in na koncu beljake. Zmešajte vse skupaj, dokler ne dobite gladke paste. Ustvarite šablono iz pokrova za sladoled ali podobnega kosa plastike. Iz plastike izrežite krog premera 10 cm in postavite šablono na pekač, obložen s peki papirjem. Nanesite maso v odprtino šablone s paletnim nožem.

Odstranite šablono in postopek ponovite, mogoče dobite samo dva modela na pekač. Pečemo v pečici pri 170 °C 8-10 minut. Dvignite testo iz pekača, ko je še vroče, in ga zavijte v obliko tacosov, v notranji del postavite folijo, da se vam ne sprime, ko se hladi. Tacose lahko shranite v nepredušno posodo.

 

Kokosovo kremo in glukozo segrevamo skupaj v ponvi. Vročo mešanico prelijemo čez belo čokolado v skledi in mešamo, dokler se čokolada ne raztopi. Dodamo v ohlajeno svežo smetano in kokos .V hladilniku pustimo vsaj štiri ure in stepemo tik pred serviranjem.

Stepeno kremo pretresite v slaščičarsko vrečko za brizganje z navadno okroglo šobo in jo nabrizgajte v notranjost tacosov, približno do ene tretjine višine. Po vrhu potresite jagode, nato pa dodajte še nekaj brizgov kokosove smetane. Okrasite z jagodičjem,  ki ste ga sotirali s sladkorjem v prahu, in na koncu dodajte lističe mete.


sestavine

  • Testo100 g sladkorja v prahu 100 g nesoljenega masla na sobni temperaturi 90 g navadne moke 20 g kakava v prahu 60 g beljakovKokosova krema250 g kokosove kreme 25 g tekoče glukoze 150 g kakovostne bele čokolade 375 g smetane ohlajene 50 g kokosove mokeSestavljanje sladice 300 g svežih malin 300 g svežih borovnic 300 g svežih robidnic sladkor v prahu metini listi

Priprava