Opis

Taco s popečenim tunom

Priprava

  1. Pripravite žar - za ta recept želite, da se plamen spremeni v žerjavico.
  2. Tuna položite na plitek pekač in na obeh straneh potresite s čipotlom, origanom, limetino lupino in soljo. Pokapajte z oljčnim oljem in dobro premažite z obeh strani.
  3. Redkvice položite v manjšo skledo, jih potresite z malo soli in iztisnite limetin sok. Dobro premešajte in pustite, da se kisajo.
  4. Zmešajte vse sestavine za salso.
  5. Tuna položite na žar in na vsaki strani pecite 1 minuto. Vzemite z žara in pustite nekaj minut počivati.
  6. Medtem položite na žar tortilje, da se segrejejo in rahlo zapečejo, a ostanejo prožne.
  7. Tuna narežite na rezine in začnite sestavljati tacose.
  8. Najprej namažite avokadovo kremo, sledi zelje, rezine tuna in še salsa. Na koncu potresite še nekaj kislih redkvic in postrezite.

sestavine

MARINADA:

  • 400 g svežega tuna, narezanega na rezine
  • 1 čipotle, zmlet v grob prah
  • ½ žličke suhega origana
  • lupina 1 limete
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol

KISLE REDKVICE:

  • 12 redkvic, narezanih na tanke rezine
  • Sok ½ limete

SALSA:

  • 1 jalapeno, narezan na drobne kocke
  • 150 g svežega ananasa, narezanega na kocke
  • Sok in lupina 1 limete
  • 3 žlice koriandra, drobno sesekljanega

AVOKADOVA KREMA:

  • 2 majhna zrela avokada
  • 100 ml kisle smetane
  • 1 čajna žlička vloženih jalapenov v paradižnikovi omaki (chipotle in adobo)

ZA POSTREŽBO:

  • 150 g rdečega zelja, drobno narezanega
  • 8 srednje velikih tortilj

Sorodni recepti