Opis

Taco s kozicami, avokadom in čilijem

Priprava

  1. Debele rezine kozice. V vročo ponev dodamo ekstra deviško oljčno olje, rdečo čebulo, pomladno čebulo, čili, česen in sol.
  2. Premešamo in pustimo, da se karamelizira. Dodamo kozice in premešamo. Dodamo poper in zmanjšamo vročino. Pustimo vreti minuto ali dve in občasno premešamo.
  3. Tortilje dodajte v ponev na nizki vročini, pustite, da se ogrejejo in zmehčajo, medtem ko se kozice pečejo. Koriander in mlado čebulo grobo sesekljajte in vmešajte v kozico.
  4. V manjšo skledo dodajte vse sestavine salse in rahlo premešajte, da se vzhaja. Ko je pečena, v toplo tortiljo namočite nekaj kozic in pripravite zaključite tako, da na vrh položite malo salse.

sestavine

  • 4 kozice, očiščene in olupljene
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula, drobno nasekljana
  • 2-3 mlade čebule, drobno nasekljane
  • 1 rdeči čili, drobno nasekljan
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana
  • Ščep soli
  • Ščep mletega popra
  • 4 pšenične tortilje
  • 1-2 žlici grobo nasekljanega koriandra

Salsa

  • 1 avokado, drobno narezan
  • 1 paradižnik, narezan na majhne kocke
  • ½-1 rdeč čili, drobno nasekljan
  • Sok polovice limete
  • Ščep čilija v kosmičih
  • Ščep praženih sezamovih semen
  • Ščep soli
  • Ščep mletega popra
  • 1 žlička ekstra deviškega oljčnega olja

Sorodni recepti