Svinjski kotleti z zelenjavo

Priprava:

1. Za česnovo maslo drobno narežemo česen ter timijan in rožmarin. Preložimo jih v skledo in dodamo mehko maslo. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.

2. Uporabimo kakovostno svinjino preverjenega porekla. Kotleti morajo imeti sobno temperaturo. Potresemo s soljo, poprom in malo olja. Pečemo jih na dobro segretem žaru, dokler ne pozlatijo z obeh strani.

3. Trde konce belušev odrežemo (približno 2,5 cm), nato pa jih prerežemo na dva dela. Korenje narežemo na tanke trakove ali koščke, paprike pa na kockice.

4. V dobro segreto ponev vlijemo malo oljčnega olja in zelenjavo pražimo dve minuti. Dodamo jušno osnovo. Ko ta skoraj povsem povre, dodamo na kockice narezan paradižnik. Čez minuto dodamo sladkor in dobro premešamo.

5. Pečeni svinjski kotlet postrežemo s kepico česnovega masla in prilogo iz glazirane zelenjave.

 

sestavine

  • 4 svinjski kotleti 0.5 snopa belušev 2 korenčka 1 zelena paprika 1 veliki paradižnik 50 ml jušne osnove 1 žlica rjavega sladkorja sol poperZa česnovo maslo250 g masla 2 stroka česna 2 vejici rožmarina 2 vejici timijana sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse