Svinjski kotleti z zelenjavo

Svinjski kotleti z zelenjavo

Opis

Priprava:

1. Za česnovo maslo drobno narežemo česen ter timijan in rožmarin. Preložimo jih v skledo in dodamo mehko maslo. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.

2. Uporabimo kakovostno svinjino preverjenega porekla. Kotleti morajo imeti sobno temperaturo. Potresemo s soljo, poprom in malo olja. Pečemo jih na dobro segretem žaru, dokler ne pozlatijo z obeh strani.

3. Trde konce belušev odrežemo (približno 2,5 cm), nato pa jih prerežemo na dva dela. Korenje narežemo na tanke trakove ali koščke, paprike pa na kockice.

4. V dobro segreto ponev vlijemo malo oljčnega olja in zelenjavo pražimo dve minuti. Dodamo jušno osnovo. Ko ta skoraj povsem povre, dodamo na kockice narezan paradižnik. Čez minuto dodamo sladkor in dobro premešamo.

5. Pečeni svinjski kotlet postrežemo s kepico česnovega masla in prilogo iz glazirane zelenjave.

 

sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  • 0.5 snopa belušev
  • 2 korenčka
  • 1 zelena paprika
  • 1 veliki paradižnik
  • 50 ml jušne osnove
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper

Za česnovo maslo

  • 250 g masla
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 vejici timijana
  • sol
  • poper

Sorodni recepti