Svinjski kotleti z enostavno paradižnikovo omako in čičeriko

sestavine

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 debela svinjska kotleta s kostjo (približno 260 g vsak)
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 1 zelena paprika, narezana na tanke rezine
  • 1 žlica kaper
  • 2 stroka česna, narezana na tanke rezine
  • Ščepec čilijevih kosmičev
  • 2 lovorova lista
  • 6 zelenih oliv, razkoščičenih
  • 1 x 400 g pločevinka celega olupljenega paradižnika
  • ½ pločevinke (200 g) čičerike, odcejena in oprana z vodo
  • 20 g masla
  • Sol in poper
  • ½ limone

Priprava

  • Na srednji temperaturi v ponvi segrejte olje in dodajte čebulo, papriko, kapre, česen, čili in lovor. Pražite, da se sestavine zmehčajo in dobijo svetlo rjavo barvo, nato dodajte olive in cele olupljene paradižnike. Paradižnik zmečkajte s hrbtno stranjo lesene žlice in rahlo začinite s soljo in poprom. Zavrite in dodajte čičeriko. Kuhajte pokrito 20-25 minut, občasno premešajte, dokler mešanica ne postane gosta in polna okusov.
  • Svinjske kotlete dajte iz hladilnika 30 minut pred pripravo. Preostalo žlico olja poškropite po kotletih in začinite s soljo in poprom. Segrejte žar ali žar ponev na srednji temperaturi in popecite na vsaki strani 3-4 minute. Pustite počivati 4 minute.
  • Na koncu v omako dodajte maslo in premešajte. Na dva krožnika dajte velikodušen kupček omake in po vrhu razporedite svinjino. Postrezite s krhljem limone in malo ekstra deviškega oljčnega olja.

Sorodni recepti

Poglej vse