Svinjski kotleti s polento

sestavine

  • 4 x debeli svinjski kotleti
  • 4 x jabolko, očiščena in razrezana na četrtine
  • 1 x cimet
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
  • 1 jedilna žlica vinskega kisa
  • 2 x granatno jabolko
  • 3 vejice timijana
  • 80 g masla
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • Polenta:
  • ½ skodelice fine polente
  • 1½ skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 1 šopek timijana
  • 1 x rožmarin
  • 1 x divja zelišča
  • 1 x strok česna
  • 50 g masla
  • 50 g parmezana

Priprava

  • Svinjino posolite in popoprajte, potem v vročo ponev dodajte olivno olje in svinjino, kuhajte 4 minute na vsaki strani, da se obarva in dobro prekuha. Ko je kuhano, svinjino vzemite iz ponve, naj počiva. 
  • V isto ponev dodajte jabolka, cimet, sladkor in maslo ter kuhajte, da se obarva in zmehča. Deglazirajte z vinskim kisom, potem prelijte po svinjskih kotletih.
  • V posodi dodajte zelenjavno jušno osnovo, mešana zelišča, rože in česen ter pustite, da zavre, da se prepoji. Odstranite zelišča in rože, potem dodajte polento, mešajte, da se zgosti.
  • Dodajte še maslo in parmezan ter posolite in popoprajte.
  • Postrezite na krožniku, s svinjino na vrhu, ter poškropite s karameliziranimi jabolki .

Sorodni recepti

Poglej vse