Opis

Svinjski kotleti s polento

Priprava

  1. Svinjino posolite in popoprajte, potem v vročo ponev dodajte olivno olje in svinjino, kuhajte 4 minute na vsaki strani, da se obarva in dobro prekuha. Ko je kuhano, svinjino vzemite iz ponve, naj počiva. 
  2. V isto ponev dodajte jabolka, cimet, sladkor in maslo ter kuhajte, da se obarva in zmehča. Deglazirajte z vinskim kisom, potem prelijte po svinjskih kotletih.
  3. V posodi dodajte zelenjavno jušno osnovo, mešana zelišča, rože in česen ter pustite, da zavre, da se prepoji. Odstranite zelišča in rože, potem dodajte polento, mešajte, da se zgosti.
  4. Dodajte še maslo in parmezan ter posolite in popoprajte.
  5. Postrezite na krožniku, s svinjino na vrhu, ter poškropite s karameliziranimi jabolki .

 

sestavine

  • 4 x debeli svinjski kotleti
  • 4 x jabolko, očiščena in razrezana na četrtine
  • 1 x cimet
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
  • 1 jedilna žlica vinskega kisa
  • 2 x granatno jabolko
  • 3 vejice timijana
  • 80 g masla
  • 2 jedilni žlici olivnega olja

Polenta:

  • ½ skodelice fine polente
  • 1½ skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 1 šopek timijana
  • 1 x rožmarin
  • 1 x divja zelišča
  • 1 x strok česna
  • 50 g masla
  • 50 g parmezana

Sorodni recepti