Svinjski kotlet v temnem pivu in krompir iz batat

Svinjski kotlet v temnem pivu in krompir iz batat

Opis

Kotleta začinimo s soljo, poprom in nasekljanimi tremi stroki česna.

Ob strani pripravimo marinado s polovico skodelice črnega piva, dvema žlicama omake teryaki, žličko provansalskih zelišč, dvema žlicama rjavega sladkorja in žlico sveže nasekljanega timijana. Vse premešamo in prelijemo meso. Pustimo, da se marinira.

 

Med tem olupimo tri batate in jih narežemo na kocke. Operemo jih in kuhamo v slani vodi 10 minut.

Ko so batate skuhane, jih odcedimo in položimo na stran.

Na ogenj položimo ponev, premazano z oljčnim oljem. Kotleta vzamemo iz marinade, ju osušimo in začnemo peči. Medtem položimo marinado na ogenj, da se zgosti.

Na koncu batate premešamo v pire. Dodamo 50 g masla, 50 g žlahtnega sira, 100 ml smetane in ščepec muškatnega oreščka. Vse premešamo s paličnim mešalnikom.

Ko postrežemo, položimo kotleta na pire in ju polijemo z omako s pivom. Uživamo v brezalkoholni jedi, ki ima dušo.

Kotleta začinimo s soljo, poprom in nasekljanimi tremi stroki česna.

Ob strani pripravimo marinado s polovico skodelice črnega piva, dvema žlicama omake teryaki, žličko provansalskih zelišč, dvema žlicama rjavega sladkorja in žlico sveže nasekljanega timijana. Vse premešamo in prelijemo meso. Pustimo, da se marinira.

 

Med tem olupimo tri batate in jih narežemo na kocke. Operemo jih in kuhamo v slani vodi 10 minut.

Ko so batate skuhane, jih odcedimo in položimo na stran.

Na ogenj položimo ponev, premazano z oljčnim oljem. Kotleta vzamemo iz marinade, ju osušimo in začnemo peči. Medtem položimo marinado na ogenj, da se zgosti.

Na koncu batate premešamo v pire. Dodamo 50 g masla, 50 g žlahtnega sira, 100 ml smetane in ščepec muškatnega oreščka. Vse premešamo s paličnim mešalnikom.

Ko postrežemo, položimo kotleta na pire in ju polijemo z omako s pivom. Uživamo v brezalkoholni jedi, ki ima dušo.

sestavine

Kotleti:

  • 2 kotleta
  • 3 stroki česna
  • 0.5 skodelice temnega piva
  • 2 žlice omake teriyaki
  • 1 žlička aromatičnih provansalskih začimb
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica svežega timijana
  • sol in poper

Pire iz batat:

  • 3 batate
  • 50 g masla
  • 50 g žlahtnega sira
  • 100 ml smetane
  • sol
  • muškatni orešček

Sorodni recepti