SVINJSKA RIBICA Z AROMATIČNIMI DIŠAVNICAMI IN BUČNIM PIREJEM

SVINJSKA RIBICA Z AROMATIČNIMI DIŠAVNICAMI IN BUČNIM PIREJEM

Opis

Priprava

Muškatni buči odstranimo lupino in z žlico odstranimo mehko sredico ter jo narežemo na kocke.

Narezano bučo damo v pekač in jo začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem. Dodamo grobo nasekljan česen ter dobro premešamo z rokami. Pekač damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200ºC in pečemo 25 do 30 minut.

Na papir za peko posujemo liste začimbnic, grobo sol in sveže mlet poper, čez pokapljamo oljčno olje in v tem povaljamo svinjsko ribico. Ko je še ovita v papir za peko, jo malce pritisnemo, da se bo pozneje lažje spekla.

Ribico specite na rahlo namaščeni ponvi za žar. Po peko naj pred rezanjem malo počiva v ugašeni pečici, iz katere smo pred tem vzeli bučo.

V ponev za žar (v kateri smo pekli ribico) nalijemo brandy in dodamo malo masla, da poberemo ves okus od karameliziranja mesa in začimb.

                                      

Pečeno bučo vzamemo iz pečice in jo premestimo v namizni mešalnik. Dodamo malo sveže naribanega ingverja za svežino in citrusno noto (svinjina ju ima rada), čili, sol, poper in staljeno maslo ter spasiramo v pire.

 

V suhi ponvi popečemo bučna semena, dokler ne začnejo pokati.

Bučni pire serviramo kot prilogo k medaljonom. Posujemo z bučnimi semeni in prelijemo z deglazirano omako iz brandyja in masla ter pokapljamo z bučnim oljem.

sestavine

Sestavine

  • 600 g svinjska ribica
  • 1 kg muškatna buča
  • ingverja
  • bučna semena (oluščena
  • nesoljena)
  • 4 stroki česna
  • 150 g masla
  • 3 sveži čili
  • sol/poper
  • bučno olje
  • sveže mediteranske začimbe
  • oljčno olje
  • 50 ml brandyja