Za ljubitelje rebrc ne bomo veliko dodajali, ampak samo to - pa dober tek!

sestavine

  • Za rebrca:
  • 2 kosa očiščenih in pariranih svinjskih rebrc
  • 330 ml piva
  • Za marinado:
  • 2 žlici soli
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 2 žlici česna v prahu
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • Za rumeno omako za žar:
  • 200 ml ameriške gorčice
  • 30 ml viskija
  • 4 žlice tekočega medu
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • Za zeljno solato:
  • ¼ drobno nasekljanega rdečega zelja
  • ¼ drobno nasekljanega belega zelja
  • 1 tanko nasekljana čebula
  • 1 tanko nasekljan koromač
  • 1 veliko korenje, olupljeno in nastrgano
  • 6 žlic goste majoneze
  • 2 žlic belega vinskega kisa
  • 2 žlici ameriške gorčice
  • 2 pesti grobo nasekljanega koriandra
  • 4 nasekljani vloženi čiliji

Priprava

  • V skledici zmešajte vse sestavine za marinado.
  • Rebrca položite na velik pekač in vanje dobro vtrite marinado.
  • V pekač nalijte pivo in pokrijte z alufolijo. Tako se bodo rebrca med peko dušila. Če imate čas, jih dajte prej še za kakšno uro v hladilnik, da se marinirajo.
  • Pekač pokrijte z alufolijo in jih v žaru Kamado pecite 45-60 minut pri 170 stopinjah s konvekcijo. Pečena rebrca vzemite iz žara in pustite, da se malce ohladijo.
  • Medtem v kozici zavrite gorčico, med, viski, kis in sladkor ter odstranite z ognja, da se ohladi.
  • Ko je žar pripravljen, nanj položite rebrca in jih pecite 2-3 minute, da se obarvajo. Na polovici peke jih obrnite.
  • Rebrca premažite z rumeno omako za žar ter jih pecite še 2-3 minute. Ko začne sladkor karamelizirati, jih spet premažite in ponavljajte, dokler ne dobijo lepe glazure.
  • Medtem ko se rebrca pečejo, v skledi zmešajte vse sestavine, solite in poprajte.
  • Zeljno solato razdelite na krožnike poleg rebrc. Če vam je ostalo kaj rumene omake za žar, jo lahko uporabite kot pomako.

Sorodni recepti

Poglej vse