Svinjska rebrca na žaru
Recept je iz: Tom Kerridge
Za ljubitelje rebrc ne bomo veliko dodajali, ampak samo to - pa dober tek!
sestavine
- Za rebrca:
- 2 kosa očiščenih in pariranih svinjskih rebrc
- 330 ml piva
- Za marinado:
- 2 žlici soli
- 2 žlički dimljene paprike
- 2 žlici česna v prahu
- 4 žlice rastlinskega olja
- 1 žlica javorovega sirupa
- Za rumeno omako za žar:
- 200 ml ameriške gorčice
- 30 ml viskija
- 4 žlice tekočega medu
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 4 žlice rjavega sladkorja
- Za zeljno solato:
- ¼ drobno nasekljanega rdečega zelja
- ¼ drobno nasekljanega belega zelja
- 1 tanko nasekljana čebula
- 1 tanko nasekljan koromač
- 1 veliko korenje, olupljeno in nastrgano
- 6 žlic goste majoneze
- 2 žlic belega vinskega kisa
- 2 žlici ameriške gorčice
- 2 pesti grobo nasekljanega koriandra
- 4 nasekljani vloženi čiliji
Priprava
- V skledici zmešajte vse sestavine za marinado.
- Rebrca položite na velik pekač in vanje dobro vtrite marinado.
- V pekač nalijte pivo in pokrijte z alufolijo. Tako se bodo rebrca med peko dušila. Če imate čas, jih dajte prej še za kakšno uro v hladilnik, da se marinirajo.
- Pekač pokrijte z alufolijo in jih v žaru Kamado pecite 45-60 minut pri 170 stopinjah s konvekcijo. Pečena rebrca vzemite iz žara in pustite, da se malce ohladijo.
- Medtem v kozici zavrite gorčico, med, viski, kis in sladkor ter odstranite z ognja, da se ohladi.
- Ko je žar pripravljen, nanj položite rebrca in jih pecite 2-3 minute, da se obarvajo. Na polovici peke jih obrnite.
- Rebrca premažite z rumeno omako za žar ter jih pecite še 2-3 minute. Ko začne sladkor karamelizirati, jih spet premažite in ponavljajte, dokler ne dobijo lepe glazure.
- Medtem ko se rebrca pečejo, v skledi zmešajte vse sestavine, solite in poprajte.
- Zeljno solato razdelite na krožnike poleg rebrc. Če vam je ostalo kaj rumene omake za žar, jo lahko uporabite kot pomako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Nico Reynolds
Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Rudolph van Veen
Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina s čebulo in tarhana
Recepti Lora in Stoyan
Domača salsiccia s papriko in čebulo
Recepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Lora in Stoyan
Polnjen svinjski file in gobovi rezanci