Svinjska potrebušina z belo polento

Svinjska potrebušina z belo polento

Opis

Meso naoljimo z oljčnim oljem ter natremo z rožmarinom. Damo ga v pekač ter v pečici „parimo“ na 85 stopinjah celzija 1 uro. Po preteklem času pečico nastavimo na zgornji žar ter meso pečemo še cca 20 minut.

Vodo zavremo osolimo ter vanjo vsujemo polento. Na majhnem ognju jo ob stalnem mešanju kuhamo pol ure. Dodamo ji maslo in zelišča. Vlijemo jo v model in pustimo, da se ohladi. Narežemo jo na želene kose in jo na oljčnem olju iz obeh strani popečemo.

Korenje olupimo in sesekljamo ter ga segrejemo v ponvi na oljčnem olju. Zalijemo ga z vodo in nekoliko pokuhamo, da se zmehča (cca 10 minut). Korenje pretlačimo v omako. Grah, ki smo ga čez noč namočili, skuhamo v slanem kropu (cca 10 minut).

Na krožniku posrežemo omako, meso, popečeno polento ter grah.


Meso naoljimo z oljčnim oljem ter natremo z rožmarinom. Damo ga v pekač ter v pečici „parimo“ na 85 stopinjah celzija 1 uro. Po preteklem času pečico nastavimo na zgornji žar ter meso pečemo še cca 20 minut.

Vodo zavremo osolimo ter vanjo vsujemo polento. Na majhnem ognju jo ob stalnem mešanju kuhamo pol ure. Dodamo ji maslo in zelišča. Vlijemo jo v model in pustimo, da se ohladi. Narežemo jo na želene kose in jo na oljčnem olju iz obeh strani popečemo.

Korenje olupimo in sesekljamo ter ga segrejemo v ponvi na oljčnem olju. Zalijemo ga z vodo in nekoliko pokuhamo, da se zmehča (cca 10 minut). Korenje pretlačimo v omako. Grah, ki smo ga čez noč namočili, skuhamo v slanem kropu (cca 10 minut).

Na krožniku posrežemo omako, meso, popečeno polento ter grah.

sestavine

Sestavine

  • svinjska potrebušina z rebri
  • bela polenta
  • korenje
  • sušen grah
  • sveža bazilika
  • svež rožmarin
  • svež drobnjak
  • maslo
  • sol
  • oljčno olje