Svinjska pečenka
Recept je iz: Donna Hay

Priprava:
1. Kos mesa čez noč pustimo nepokritega v hladilniku, da se koža posuši. Pred peko kožo zarežemo z ostrim nožem, a je ne smemo prerezati do maščobe.
2. Preden začnemo meso peči, pečico segrejemo na 220 stopinj.
3. Globok pekač prekrijemo z listki origana. Čeznje damo svinjsko pleče. Grobo sol z rokami vtremo v kožo. Meso pečemo 20 minut.
4. Krompir olupimo in grobo narežemo. Lahko uporabimo velik sladki krompir ali navadnega. Po 20 minutah peke ga dodamo mesu in pečemo še 30 minut pri nižji temperaturi, 180 do 200 stopinj.
5. Za glazuro v kozici pomešamo jušno osnovo, vino in med ter zavremo.
Mešanica naj vre 10 do 15 minut, dokler ne dobimo gostega sirupa.
6. Pečen kotlet postrežemo z dvema kosoma sira s plesnijo in ga prelijemo z vinsko glazuro. Okrasimo s pečenim krompirjem.
sestavine
- 2 kg svinjskih pleč 2 šopka svežega origana groba morska sol 4 kosi sladkega krompirjaZa glazuro50 ml goveje jušne osnove 1 skodelica rdečega vina 2 žlici medu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo