Opis

Priprava:

1. Svinjski file narežemo na 2 do 3 centimetre debele medaljone po diagonali. Solimo in popramo.

2. Ingver olupimo in naribamo. Strok česna olupimo in ga narežimo na tanke kose. Položimo ju v globljo posodo in dodajmo rdeče vino, kis, sojino omako in sladkor. Medaljone damo v marinado, tako da jih prekriva, in jih položimo v hladilnik za približno 3 minute.

3. Za krokete kuhamo olupljen krompir in korenje približno 15 minut. Odcedimo in pretlačimo. Brstični ohrovt kuhamo približno 3 minute, glavice narežemo na kose in jih dodamo pire krompirju in korenju. Začinimo s soljo in poprom, dodamo jajce in premešamo.

4. Preostale krušne drobtine stresemo na krožnik. S pomočjo dveh žlic oblikujemo podolgovate in tanke krokete ter jih povaljamo v krušne drobtine. Popečemo jih na vseh straneh v ponvi z oljem, dokler ne pozlatijo. Krokete položimo na krožnik, prekrit s kuhinjsko brisačo.

5. V drugi ponvi segrejemo oljčno olje in pečemo svinjske medaljone, 3 minute na vsaki strani. Malce marinade damo v posodico in pomešamo z gustinom. Ostanek marinade dodamo mesu in kuhamo še 6 minut, zadnji 2 minuti pa dodajamo gustin. Pomešamo.

6. Nekaj kroketov položimo na eno stran krožnika, po diagonali, na drug del pa zložimo pečene svinjske medaljone. Meso prelijemo z omako in ga okrasimo z vejico peteršilja.



sestavine

Sestavine za meso

  • 400 g svinjskega fileja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička gustina
  • 0.5 skodelice sojine omake
  • 1 skodelice rdečega vina
  • 50 ml jabolčnega kisa
  • 1 strok česna
  • 2 cm ingverjeve korenine
  • sol in poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Sestavine za krokete

  • 200 g krompirja
  • 100 g korenja
  • 50 g brstičnega ohrovta
  • 1 jajce
  • 100 g krušnih drobtin
  • sol in poper
  • 4 žlice olja

Sorodni recepti