Svinjina z mangom in pekočo papriko

Pečico segrejemo na 200 °C.

Na ravni površini razporedimo dvakrat po štiri rezine slanine.

Potresemo jih s svežim timijanom.

Svinjino položimo na slanino, začinimo in dobro zavijemo.

V ognjevarni ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani popečemo svinjino v slanini.

Nato meso damo v segreto pečico za 12-14 minut.

Olupimo breskvi ali mango. Narežemo na kockice in damo v skledo. Čez sadje ožamemo limono, dodamo čili in pustimo, da se okusi prepletejo.

Na krožnika razporedimo oprano vodno krešo.

Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo počivati še dve do tri minute.

Pripravljeno sadje razporedimo po vodni kreši.

Vsak kos svinjine razrežemo na štiri kose. Začinimo meso in ga razporedimo po sadju in vodni kreši. Dober tek. 

sestavine

  • Sestavine400 g svinjskega fileja 8 rezin slanine 1 mango 1 šopek vodne kreše 1 svež rdeč čili tanko narezan 1 limona - sok sol in poper listki svežega timijana nasekljani

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse