Svilnata omleta z jajčevci

sestavine

  • 1 manjši jajčevec, prerezan na pol
  • 10 g dashija v prahu
  • 4 jajca
  • 1 ½ žličke sojine omake
  • 1 ½ tžličke sladkorja v prahu
  • 1 žlička paste miso
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 2 drobno nasekljani mladi čebuli

Priprava

  • Polovici jajčevca kuhajte na pari 40-60 minut, da se omehčata.
  • Za dashijevo jušno osnovo par minut namakajte dashijev prah v 400 ml kropa.
  • V skledo ubijte 4 jajca in jih stepite. Dodajte 1 žličko sojine omake, ½ žličke sladkorja in 2 žlici dashijeve osnove (preostanek dajte v hladilnik in uporabite kdaj drugič).
  • Izdolbite meso jajčevca in ga zgnetite z zadnjo stranjo žlice.
  • Miso pasto zmešajte s preostankom sojine omake v tekočo pasto. Dodajte jajčevec in rahlo premešajte.
  • V ponev zlijte olje in prekrijte celotno dno. Ogenj naj bo srednje močan.
  • V ponev zlijte jajca in jih pustite par sekund, da se naredi osnova omlete.
  • Z lopatko omleto z robov potiskajte proti sredini, da se še surova jajca razporedijo. Ponev malce potresite in omleto preluknjajte na par mestih, da se bodo jajca enakomerno spekla.
  • Na sredino omlete dodajte pire iz jajčevca.
  • Omleto prepognite.
  • Nežno jo zvrnite na krožnik in okrasite z mlado čebulo.

Sorodni recepti

Poglej vse