Opis

Svilnata omleta z jajčevci

Priprava

  1. Polovici jajčevca kuhajte na pari 40-60 minut, da se omehčata.
  2. Za dashijevo jušno osnovo par minut namakajte dashijev prah v 400 ml kropa.
  3. V skledo ubijte 4 jajca in jih stepite. Dodajte 1 žličko sojine omake, ½ žličke sladkorja in 2 žlici dashijeve osnove (preostanek dajte v hladilnik in uporabite kdaj drugič).
  4. Izdolbite meso jajčevca in ga zgnetite z zadnjo stranjo žlice.
  5. Miso pasto zmešajte s preostankom sojine omake v tekočo pasto. Dodajte jajčevec in rahlo premešajte.
  6. V ponev zlijte olje in prekrijte celotno dno. Ogenj naj bo srednje močan.
  7. V ponev zlijte jajca in jih pustite par sekund, da se naredi osnova omlete.
  8. Z lopatko omleto z robov potiskajte proti sredini, da se še surova jajca razporedijo. Ponev malce potresite in omleto preluknjajte na par mestih, da se bodo jajca enakomerno spekla.
  9. Na sredino omlete dodajte pire iz jajčevca.
  10. Omleto prepognite.
  11. Nežno jo zvrnite na krožnik in okrasite z mlado čebulo.

sestavine

  • 1 manjši jajčevec, prerezan na pol
  • 10 g dashija v prahu
  • 4 jajca
  • 1 ½ žličke sojine omake
  • 1 ½ tžličke sladkorja v prahu
  • 1 žlička paste miso
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 2 drobno nasekljani mladi čebuli

Sorodni recepti