Sveži zavitki iz prekanjene skuše in kumar
Recept je iz: Angelique Schmeinck

Priprava:
1. Korenje olupimo in razpolovimo po dolgem. Približno 2 minuti ga blanširamo v vroči vodi. Nato ga takoj splahnemo s hladno vodo. Stročji fižol očistimo in blanširamo na enak način kot korenje. Na zgornjo polovico paradižnikov z ostrim nožem vrežemo majhen križec. Za 10 sekund jih damo v vročo vodo. Vzamemo jih ven in polijemo s hladno vodo ter olupimo.
2. Za preliv premešamo kis in gorčico ter posolimo. Počasi vlivamo olje in močno mešamo, dokler zmes ne postane gladka. Na koncu dodamo tudi med in premešamo.
3. Očistimo ribo, odstranimo kosti in kožo. Ribje meso razkosamo na manjše kose in premešamo s smetano. Dodamo odcejene kapre. Premešamo.
4. Kumaro olupimo in z lupilnikom narežemo na dolge tanke trakove. Dva trakova postavimo enega ob drugega, da se prekrivata. Na en konec damo nekaj rukole in list do dva zelene solate. Dodamo malo ribje zmesi in zavijemo v zavitek.
5. Korenje in stročji fižol prelijemo z malo preliva in premešamo. Olupljene paradižnike cvremo 1 minuto v ponvi z malo oljčnega olja.
6. V krožnik pokonci postavimo dva zavitka. Okrog zložimo zelenjavo in prelijemo z nekaj preliva.
Izbira vina: Belo vino šardone iz južne Afrike. Južnoafriška vina hranijo v hrastovih sodih, zato njihov okus ustreza tej predjedi.
sestavine
- Za solato6 korenčkov 150 g stročjega fižola 12 majhnih paradižnikov ovalne oblikeZa preliv50 ml belega vinskega kisa 2 žlički zeliščne gorčice 160 ml ekstra deviškega oljčnega olja 2 žlički meduZa pripravo skuše1 prekajena skuša 8 žlic kisle smetane 1 žlica kaper 1 kumara
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo