Sveži zavitki iz prekanjene skuše in kumar

Sveži zavitki iz prekanjene skuše in kumar

Opis

Priprava:

1. Korenje olupimo in razpolovimo po dolgem. Približno 2 minuti ga blanširamo v vroči vodi. Nato ga takoj splahnemo s hladno vodo. Stročji fižol očistimo in blanširamo na enak način kot korenje. Na zgornjo polovico paradižnikov z ostrim nožem vrežemo majhen križec. Za 10 sekund jih damo v vročo vodo. Vzamemo jih ven in polijemo s hladno vodo ter olupimo.

2. Za preliv premešamo kis in gorčico ter posolimo. Počasi vlivamo olje in močno mešamo, dokler zmes ne postane gladka. Na koncu dodamo tudi med in premešamo.

3. Očistimo ribo, odstranimo kosti in kožo. Ribje meso razkosamo na manjše kose in premešamo s smetano. Dodamo odcejene kapre. Premešamo.

4. Kumaro olupimo in z lupilnikom narežemo na dolge tanke trakove. Dva trakova postavimo enega ob drugega, da se prekrivata. Na en konec damo nekaj rukole in list do dva zelene solate. Dodamo malo ribje zmesi in zavijemo v zavitek.

5. Korenje in stročji fižol prelijemo z malo preliva in premešamo. Olupljene paradižnike cvremo 1 minuto v ponvi z malo oljčnega olja.

6. V krožnik pokonci postavimo dva zavitka. Okrog zložimo zelenjavo in prelijemo z nekaj preliva.

Izbira vina: Belo vino šardone iz južne Afrike. Južnoafriška vina hranijo v hrastovih sodih, zato njihov okus ustreza tej predjedi.

 

sestavine

Za solato

  • 6 korenčkov
  • 150 g stročjega fižola
  • 12 majhnih paradižnikov ovalne oblike

Za preliv

  • 50 ml belega vinskega kisa
  • 2 žlički zeliščne gorčice
  • 160 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički medu

Za pripravo skuše

  • 1 prekajena skuša
  • 8 žlic kisle smetane
  • 1 žlica kaper
  • 1 kumara

Sorodni recepti