Način priprave:

1. V posodi ročno premešamo vse sestavine za testo. Ko zamesimo testo, ga z valjarjem razvaljamo do tankega.

2. Premažemo okrogli model za torto. Razvaljano testo položimo tako, da pokrije dno in stene modla, višek pa odstranimo z nožem.

3. Neolupljen krompir narežemo na kolute, čebulo pa na polkroge. Razporedimo jih na testo. Posujemo z naribanim sirom in nasekljanim peteršiljem.

4. V skledi stepemo jajca in smetano, solimo ter popramo in zalijemo pito. Pito pečemo približno eno uro pri 180 °C.

5. Odstranimo model in narežemo pito. Lahko postrežemo toplo ali pa hladno.

sestavine

  • Za testo150 ml svežega mleka 50 g masla 1 žlička soliZa nadev240 ml stepene smetane 10 kosov kuhanega krompirja 250 g naribanega sira kačkavalj sol in črni poper po želji 2 rdeči čebuli 2 jajci 1 šopek peteršilja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse