Švedska pita s krompirjem
Recept je iz: Rudolph van Veen
Način priprave:
1. V posodi ročno premešamo vse sestavine za testo. Ko zamesimo testo, ga z valjarjem razvaljamo do tankega.
2. Premažemo okrogli model za torto. Razvaljano testo položimo tako, da pokrije dno in stene modla, višek pa odstranimo z nožem.
3. Neolupljen krompir narežemo na kolute, čebulo pa na polkroge. Razporedimo jih na testo. Posujemo z naribanim sirom in nasekljanim peteršiljem.
4. V skledi stepemo jajca in smetano, solimo ter popramo in zalijemo pito. Pito pečemo približno eno uro pri 180 °C.
5. Odstranimo model in narežemo pito. Lahko postrežemo toplo ali pa hladno.
sestavine
- Za testo150 ml svežega mleka 50 g masla 1 žlička soliZa nadev240 ml stepene smetane 10 kosov kuhanega krompirja 250 g naribanega sira kačkavalj sol in črni poper po želji 2 rdeči čebuli 2 jajci 1 šopek peteršilja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami