Opis

Način priprave:

1. V posodi ročno premešamo vse sestavine za testo. Ko zamesimo testo, ga z valjarjem razvaljamo do tankega.

2. Premažemo okrogli model za torto. Razvaljano testo položimo tako, da pokrije dno in stene modla, višek pa odstranimo z nožem.

3. Neolupljen krompir narežemo na kolute, čebulo pa na polkroge. Razporedimo jih na testo. Posujemo z naribanim sirom in nasekljanim peteršiljem.

4. V skledi stepemo jajca in smetano, solimo ter popramo in zalijemo pito. Pito pečemo približno eno uro pri 180 °C.

5. Odstranimo model in narežemo pito. Lahko postrežemo toplo ali pa hladno.

sestavine

Za testo

  • 150 ml svežega mleka
  • 50 g masla
  • 1 žlička soli

Za nadev

  • 240 ml stepene smetane
  • 10 kosov kuhanega krompirja
  • 250 g naribanega sira kačkavalj
  • sol in črni poper po želji
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 jajci
  • 1 šopek peteršilja

Sorodni recepti