Svedri s puttanesco
Recept je iz: Justine Schofield
Svedri s puttanesco
sestavine
- 500 g svedrov2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 čebula, narezana na kocke
- 3 stroki česna, nasekljamo
- 3 rdeči čiliji, nasekljamo
- 10 filejev inčunov
- 30 g mladih kaper, speremo
- 600 g paradižnikovih koščkov v konzervi
- 12 oliv sorte kalamata, nasekljamo
- 10 g listov bazilike
- sol in poper
- ekstra deviško oljčno olje
- parmezan
Priprava
- Testenine stresemo v slan krop in skuhamo po navodilih proizvajalca.
- V veliko ponev dodamo oljčno olje, nasekljano čebulo, česen, čilije in inčune. Nekaj minut pražimo na močnem ognju.
- Dodamo kapre, paradižnikove koščke in olive. Posolimo in popopramo.
- Dodamo liste bazilike in približno 15 minut kuhamo na srednjem do močnem ognju, da se tekočina paradižnika zgosti.
- Ko testeninam ostane še minuta kuhanja, jih dodamo v ponev, prilijemo nekaj tekočine, v kateri so se kuhale, in premešamo.
- Potresemo z nastrganim parmezanom in poprom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami