Svedri s puttanesco

sestavine

  • 500 g svedrov2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 3 stroki česna, nasekljamo
  • 3 rdeči čiliji, nasekljamo
  • 10 filejev inčunov
  • 30 g mladih kaper, speremo
  • 600 g paradižnikovih koščkov v konzervi
  • 12 oliv sorte kalamata, nasekljamo
  • 10 g listov bazilike
  • sol in poper
  • ekstra deviško oljčno olje
  • parmezan

Priprava

  • Testenine stresemo v slan krop in skuhamo po navodilih proizvajalca.
  • V veliko ponev dodamo oljčno olje, nasekljano čebulo, česen, čilije in inčune. Nekaj minut pražimo na močnem ognju.
  • Dodamo kapre, paradižnikove koščke in olive. Posolimo in popopramo.
  • Dodamo liste bazilike in približno 15 minut kuhamo na srednjem do močnem ognju, da se tekočina paradižnika zgosti.
  • Ko testeninam ostane še minuta kuhanja, jih dodamo v ponev, prilijemo nekaj tekočine, v kateri so se kuhale, in premešamo.
  • Potresemo z nastrganim parmezanom in poprom.

Sorodni recepti

Poglej vse