Šunka, zelje in omaka s peteršiljem: Cook-In
Recept je iz: Mark Moriarty
Šunka, zelje in omaka s peteršiljem: Cook-In
sestavine
- 1-1,5 kg nedimljene šunke brez kosti
- 1 zeljna glava
- 100 ml jabolčnega kisa
- 60 g masla
- 60 g moke
- 500 ml mleka
- 50 g nasekljanega peteršilja
- 2 JŽ gorčice
- kozarček kokošje jušne osnove
- pest kaper, nasekljanih
- limonov sok
Priprava
- Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija. Šunko iz hladilnika vzemite 30 minut pred začetkom kuhanja.
- Zavijte šunko v tri plasti aluminijaste folije, dodajte skodelico vode, zavijte in položite na pekač.
- Dajte na 200 stopinj za 5 minut, potem pa znižajte na 80 in pecite 8 ur (lahko zjutraj pred službo ali čez noč)
- Zelje prepolovite in zagrejte veliko ponev, začinite s soljo in karamelizirajte, dajte v pečico na 200 stopinj za 5 minut. Vzemite iz pečice in čez ponev položite plastično folijo ter pustite stati 10 minut. Ko se zelje zmehča, prerežite na pol in postrezite.
- Za omako zagrejte mleko, da je toplo na otip, močno solite. Ne sme zavreti. Kis grejte v kozici, da skoraj izgine, dodajte maslo, ko se stopi, še moko. Pasto kuhajte na visoki temperaturi še 1 minuto, da spremeni barvo.
- Med mešanjem postopoma dodajajte mleko, da nastane gosta omaka. Odstranite z ognja in dokončajte z gorčico, jušno osnovo, kaprami, peteršiljem in limonovim sokom, po potrebi še začinite in postrezite toplo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO