Sumikova juha miso

Sumikova juha miso

Opis

Za pripravo dashija (jušne osnove):

Položite 7-10 cm konbuja (morske alge) v globok lonec, dodajte 500 ml mrzle vode in pustite, naj počiva 30 minut.

Postopoma segrejte lonec. Konbu vzemite ven tik preden voda zavre, da se tako izognete nastanku sluzi, ki se pojavi zaradi alg.

Dodajte pest katsuobushija (7-9 g), naj nežno vre 1 minuto, preden ugasnete ogenj. Osnova naj počiva 4-5 minut. Jušna osnova naj ne vre, da tako ohrani jasnost ter eleganten prefinjen okus dashija, ki nastane zaradi konbuja in katsuobushija.

Dashi precedite skozi tanko cedilo.

 

Za pripravo juhe miso:

V posodi zavrite vodo in rahlo skuhajte špinačo. Odcedite in iz špinače iztisnite odvečno vodo ter jo postavite na stran.

Ocvrt tofu razrežite na polovičke in jih nastrgajte na dolžino 1 cm. Rahlo naj vrejo, da se znebite ostanka olja.

Miso raztopite v dashiju v večji posodi. Uporabite tanko cedilo, da ujamete skorjo sojinih stročnic, ki včasih ostane v juhi. Počasi segrevajte, nato pa dodajte tofu in špinačo, da se segrejeta.

Postrezite.


Za pripravo dashija (jušne osnove):

Položite 7-10 cm konbuja (morske alge) v globok lonec, dodajte 500 ml mrzle vode in pustite, naj počiva 30 minut.

Postopoma segrejte lonec. Konbu vzemite ven tik preden voda zavre, da se tako izognete nastanku sluzi, ki se pojavi zaradi alg.

Dodajte pest katsuobushija (7-9 g), naj nežno vre 1 minuto, preden ugasnete ogenj. Osnova naj počiva 4-5 minut. Jušna osnova naj ne vre, da tako ohrani jasnost ter eleganten prefinjen okus dashija, ki nastane zaradi konbuja in katsuobushija.

Dashi precedite skozi tanko cedilo.

 

Za pripravo juhe miso:

V posodi zavrite vodo in rahlo skuhajte špinačo. Odcedite in iz špinače iztisnite odvečno vodo ter jo postavite na stran.

Ocvrt tofu razrežite na polovičke in jih nastrgajte na dolžino 1 cm. Rahlo naj vrejo, da se znebite ostanka olja.

Miso raztopite v dashiju v večji posodi. Uporabite tanko cedilo, da ujamete skorjo sojinih stročnic, ki včasih ostane v juhi. Počasi segrevajte, nato pa dodajte tofu in špinačo, da se segrejeta.

Postrezite.

sestavine

Sestavine

  • 400 ml dashija (japonska jušna osnova) iz konbuja (morska alga) in katsuobushija (posušene rezine črtastega tuna)
  • 1.5 žlice japonskih začimb miso
  • 200 g aburaage (ocvrt tofu)

Sorodni recepti