Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • ZA MAJONEZO:
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1/2 žličke dijonske gorčice
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 600 ml rastlinskega olja
  • sok 1/2 limone, po okusu
  • morska sol
  • ZA NADEV:
  • 1/2 drobno narezane kumare, ki ste ji odstranili semena
  • 1 drobno narezano steblo zelene
  • 4 na tanko narezane mlade čebule
  • 500 g kuhanega in na grobo narezanega jastogovega mesa
  • ZA SERVIRANJE:
  • 4 popečene in prerezane brioš štručke
  • majhna pest drobno nasekljanega drobnjaka
  • cvetovi drobnjaka

Priprava

  • 1. V čisti stekleni skledi stepite rumenjake, beli vinski kis, dijonsko gorčico in drobno nasekljan česen, dokler se sestavine ne povežejo. Rastlinsko olje iz merilnega kozarčka počasi in enakomerno zilvajte v mešanico z rumenjakom ter močno mešajte, dokler ne dobite zgoščene majoneze. Po okusu solite in dodajte limonov sok. Prelijte v plastenko za doziranje.
  • 2. Sestavine za nadev dajte v skledo in vmešajte malo majoneze, dokler ne bodo vse sestavine prekrite. Postavite na stran.
  • 3. Sestavite štručke. Mešanico kumar in jastoga z majonezo dajte v popečene brioš štručke, dodajte majonezo in okrasite z drobnjakom in cvetovi drobnjaka.

Sorodni recepti

Poglej vse