Štručke z jastogom
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- ZA MAJONEZO:
- 2 rumenjaka
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1/2 žličke dijonske gorčice
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 600 ml rastlinskega olja
- sok 1/2 limone, po okusu
- morska sol
- ZA NADEV:
- 1/2 drobno narezane kumare, ki ste ji odstranili semena
- 1 drobno narezano steblo zelene
- 4 na tanko narezane mlade čebule
- 500 g kuhanega in na grobo narezanega jastogovega mesa
- ZA SERVIRANJE:
- 4 popečene in prerezane brioš štručke
- majhna pest drobno nasekljanega drobnjaka
- cvetovi drobnjaka
Priprava
- 1. V čisti stekleni skledi stepite rumenjake, beli vinski kis, dijonsko gorčico in drobno nasekljan česen, dokler se sestavine ne povežejo. Rastlinsko olje iz merilnega kozarčka počasi in enakomerno zilvajte v mešanico z rumenjakom ter močno mešajte, dokler ne dobite zgoščene majoneze. Po okusu solite in dodajte limonov sok. Prelijte v plastenko za doziranje.
- 2. Sestavine za nadev dajte v skledo in vmešajte malo majoneze, dokler ne bodo vse sestavine prekrite. Postavite na stran.
- 3. Sestavite štručke. Mešanico kumar in jastoga z majonezo dajte v popečene brioš štručke, dodajte majonezo in okrasite z drobnjakom in cvetovi drobnjaka.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo
Recepti Curtis Stone
Tostade z rakci, mangovo salso in guacamolom
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša