Opis

Priprava:

Stročji fižol očistimo pecljev in stroke narežemo na nekaj kosov.

V lonec zlijemo malo oljčnega olja.

Čebulo olupimo in narežemo na četrtine.

Glavico česna razrežemo  na dva dela.

Ko se olje segreje, v lonec dodamo čebulo in česen. Česen položimo tako, da je notranji del obrnjen navzdol in malo premešamo.

Dodamo cele feferone.

Paradižnika ne lupimo. Narežemo ga na šest kosov, dodamo v lonec in premešamo. Ogenj zmanjšamo, da se ne prismodi.

Dodamo stročji fižol in mešamo, dokler ne dobi vodnate zelene barve.

Dodamo sladkor in sol ter premešamo.

Dodamo pol čajnega kozarčka oljčnega olja. Dodamo tudi vodo in zmanjšamo ogenj. Pokrijemo in kuhamo 15-20 minut.

Ko je kuhanje končano, pustimo, da počiva in postrežemo vroče ali mlačno, po želji.

sestavine

  • 1 kg svežega stročjega fižola
  • oljčno olje
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 glavica česna
  • 3 feferoni
  • 1 večji paradižnik
  • 1 ščepec kristalnega sladkorja
  • sol
  • 1 kozarec vode
  • 0.5 čajni kozarček oljčnega olja

Sorodni recepti