Stročji fižol z oljčnim oljem
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Stročji fižol očistimo pecljev in stroke narežemo na nekaj kosov.
V lonec zlijemo malo oljčnega olja.
Čebulo olupimo in narežemo na četrtine.
Glavico česna razrežemo na dva dela.
Ko se olje segreje, v lonec dodamo čebulo in česen. Česen položimo tako, da je notranji del obrnjen navzdol in malo premešamo.
Dodamo cele feferone.
Paradižnika ne lupimo. Narežemo ga na šest kosov, dodamo v lonec in premešamo. Ogenj zmanjšamo, da se ne prismodi.
Dodamo stročji fižol in mešamo, dokler ne dobi vodnate zelene barve.
Dodamo sladkor in sol ter premešamo.
Dodamo pol čajnega kozarčka oljčnega olja. Dodamo tudi vodo in zmanjšamo ogenj. Pokrijemo in kuhamo 15-20 minut.
Ko je kuhanje končano, pustimo, da počiva in postrežemo vroče ali mlačno, po želji.
sestavine
- 1 kg svežega stročjega fižola oljčno olje 1 srednje velika čebula 1 glavica česna 3 feferoni 1 večji paradižnik 1 ščepec kristalnega sladkorja sol 1 kozarec vode 0.5 čajni kozarček oljčnega olja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada