Streuseltaler

Testo

Mleko segrejemo do mlačnega in v njem raztopimo kvas. V moko naredimo jamico in ob robu potresemo sol. V jamici premešamo sladkor, maslo, jajce in mleko s kvasom. Postopno dodajamo moko in mesimo, dokler ne dobimo prožnega testa. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati 20 minut pri sobni temperaturi v skledi, ki smo jo predhodno pomokali.

Drobljenec

Vzdolžno prepolovimo vaniljev strok in postrgamo sredico. Mešamo sredico vanilje, moko, maslo in sladkor, dokler ne dobimo drobtinic.

Postopek

Pečico segrejemo na 180 °C. Še malo pregnetemo vzhajano testo in ga razdelimo na šest enakih delov. Kroglice testa razvaljamo in potresemo z drobljencem.Kolačke zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih okrog 18 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.

Okrasni preliv

Sladkor v prahu mešamo z vodo, dokler ne dobimo redkega preliva. Pečene kolačke premažemo s prelivom.

Dodatni pripomočki

Pekač, papir za peko, čopič


 


Testo

Mleko segrejemo do mlačnega in v njem raztopimo kvas. V moko naredimo jamico in ob robu potresemo sol. V jamici premešamo sladkor, maslo, jajce in mleko s kvasom. Postopno dodajamo moko in mesimo, dokler ne dobimo prožnega testa. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati 20 minut pri sobni temperaturi v skledi, ki smo jo predhodno pomokali.

Drobljenec

Vzdolžno prepolovimo vaniljev strok in postrgamo sredico. Mešamo sredico vanilje, moko, maslo in sladkor, dokler ne dobimo drobtinic.

Postopek

Pečico segrejemo na 180 °C. Še malo pregnetemo vzhajano testo in ga razdelimo na šest enakih delov. Kroglice testa razvaljamo in potresemo z drobljencem. Kolačke zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih okrog 18 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.

Okrasni preliv

Sladkor v prahu mešamo z vodo, dokler ne dobimo redkega preliva. Pečene kolačke premažemo s prelivom.

Dodatni pripomočki

Pekač, papir za peko, čopič

sestavine

  • Testo70 ml mleka 3.5 g suhega kvasa 150 g moke 1 ščep soli 30 g sladkorja 25 g masla 0.5 jajcaDrobljenec0.5 stroka vanilje 250 g moke 200 g masla 200 g sladkorjaPreliv3 žlice sladkorja v prahu malo vode

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse