Steffijeve testenine "spatzle" s sirom in slanino

Steffijeve testenine "spatzle" s sirom in slanino

Opis

Temperaturo pečice nastavite na 180° C.

Z veliko leseno kuhalnico zmešajte sestavine za spatzle v veliki skledi, dokler ne dobite gladke, rahlo vlažne mase.

Voda v večjem loncu naj močno vre.

Uporabite kuhinjsko desko in s pomočjo lopatice položite na desko manjšo količino zmesi.

Zmočite lopatico in z njo razvlecite zmes po celotni površini kuhinjske deske.

Iz zmesi narežite tanke in ozke trakove in jih položite v vrelo vodo. Porabite vso zmes.

Ko kuhane testenine priplavajo na površje, jih izvlecite s cedilno žlico in jih položite v skledo.

Za omako segrejte polnomastno smetano v ponvi. Vanjo naribajte skoraj ves sir in premešajte. Ko se sir stopi, dodajte natrgane koščke slanine in začinite.

V drugi ponvi popražite narezano čebulo z malo olja, dokler ne dobi rahlo zlate barve.

V posodo za pečenje položite testenine "spatzle" skupaj z omako. Povrhu potresite popraženo čebulo in dodajte preostanek naribanega sira.

Pecite 20 minut in nato postrezite.
Temperaturo pečice nastavite na 180° C.

Z veliko leseno kuhalnico zmešajte sestavine za spatzle v veliki skledi, dokler ne dobite gladke, rahlo vlažne mase. 

Voda v večjem loncu naj močno vre.

Uporabite kuhinjsko desko in s pomočjo lopatice položite na desko manjšo količino zmesi.

Zmočite lopatico in z njo razvlecite zmes po celotni površini kuhinjske deske. 

Iz zmesi narežite tanke in ozke trakove in jih položite v vrelo vodo. Porabite vso zmes.

Ko kuhane testenine priplavajo na površje, jih izvlecite s cedilno žlico in jih položite v skledo. 

Za omako segrejte polnomastno smetano v ponvi. Vanjo naribajte skoraj ves sir in premešajte. Ko se sir stopi, dodajte natrgane koščke slanine in začinite. 

V drugi ponvi popražite narezano čebulo z malo olja, dokler ne dobi rahlo zlate barve.

V posodo za pečenje položite testenine "spatzle" skupaj z omako. Povrhu potresite popraženo čebulo in dodajte preostanek naribanega sira. 

Pecite 20 minut in nato postrezite.

sestavine

Spatzle

  • 4 jajca
  • 400 g navadne moke
  • 1 ščepec soli
  • 3.5 žlice gazirane vode

Omaka

  • 500 ml polnomastne smetane
  • 200 g dimljenega naribanega bavarskega sira
  • 100 g slanine
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 2 žlici olivnega olja